Oksbøl retter skytset mod hele landet

tors. 10. okt. 2013



"Det bliver noget helt nyt for mig. Det bliver mit ansvar, at vi kan levere ildstøtte til hele forsvaret."

Oksbøllejren
  I dag er der cirka 750 ansatte i Oksbøllejren. Deraf udgør de 180 Hærens Kampskole, mens Danske Artilleriregiments 1. Ildstøtteafdeling har godt 330 mand. De to lægges sammen og kommer til at hedde Hærens Kamp- og Ildstøttecenter.
   Derudover tilføres cirka 30 stabsstillinger fra Danske Artilleriregiment i Varde, der lukker helt ned. 1. Ildstøtteafdeling vil formentlig komme til at hedde 1. Danske Ildstøtteafdeling.



Baggrund:
okt. 2013: Varde søger mage
man. 2. sept. 2013: Ny chef for ildstøtten
tirs. 6. aug. 2013: To hærcentre til Varde Kommune
tirs. 30. april 2013: PMV'er vist frem i Oksbøl

Hærens Kamp- og Ildstøttecenter i Oksbøllejren vil få over 500 mand og forventes oprettet til foråret.

Selv om det sidste direktiv mangler fra Forsvarskommandoen, kommer Oksbøllejren til at huse et af hærens fire nye centre: Hærens Kamp- og Ildstøttecenter. Dets chef bliver den nytiltrådte oberst Ole Bering for Hærens Kampskole og garnisonskommandant i Oksbøllejren.
     Efter seks år i udlandet med strategisk hærledelse på meget højt niveau, glæder han sig til at få fingrene i soldaterne.
     - Det er spændende i og med, at vi udvikler kamptropperne og har fat i soldaterne, siger den 56-årige Ole Bering til jv.dk.
     Lige nu er kampskolen i gang med at teste nye lette maskingeværer og  fremtidens pansrede mandskabsvogn. Sidstnævnte bliver en af forsvaret største milliardhandler i mange år og afgøres i princippet af Hærens Kampskole.

Ildstøtte til hele forsvaret
     Slaget om kasernerne blev udkæmpet, mens Ole Bering befandt sig i England. Han kommer tilbage til en af sine største opgaver. At få lagt Hærens Kampskole sammen med Danske Artilleriregiments 1. Ildstøtteafdeling.
     - Det bliver noget helt nyt for mig. Det bliver mit ansvar, at vi kan levere ildstøtte til hele forsvaret, siger Ole Bering.
     Han er meget opmærksom på, at artilleristerne nok hænger lidt med løbet, da Danske Artilleriregiment kan føres tilbage til 1684 og nu nedlægges som selvstændigt regiment. Men de har alle stor indflydelse på fremtidens hærcenter.
     - Det er en selvstændig myndighed med sin egen flagstag. Vi er herre i eget hus, siger den 56-årige Ole Bering.

Et større område
     Et hus som for ham en af tre længer i hele området.
     - Det interessante er ikke kun, hvad der sker i Oksbøl, men også i Varde og Nymindegab, siger Ole Bering.
     Han forventer en stor synergi mellem alle tre kaserne i fremtiden.

Direkte link til denne artikel: www.artilleriet.dk/artikel/4768-HKIC-Haerens-Kamp--og-Ildstoettecenter--oksboel-retter-skytset-mod-hele-landet.htm.

Tweet