Endnu en spareplan


(Febr. 2014, DAR. Arkivfoto: Forsvaret.dk.)

fre. 11. sept. 2015"Vi har ikke i departementet nogen konkrete planer for, hvad pengene skal bruges til. Ideerne skal komme fra de myndigheder, som skal komme med forslag til, hvor de vil tage pengene."

Forsvarsministeriet vil hente flere penge fra forsvarets drift til at investere i nye initiativer. Men det er uklart, hvad pengene skal bruges til.

Et krav om yderligere nedskæringer på forsvarsbudgettet på 2,5 procent af driftsudgifterne rammer nu forsvaret, skriver Berlingske.
     I næste uge skal forsvarets fem styrelseschefer, heriblandt forsvarschef Peter Bartram, chefen for Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse, Niels Bundsgaard, og chefen for Forsvarsministeriets Personalestyrelse, Laila Reenberg, aflevere planer for, hvordan de vil foretage yderligere besparelser, som skal gennemføres fra og med 2017.
     Ifølge Berlingskes oplysninger forventer Forsvarsministeriet, at den nye besparelse på driften vil løbe op i omkring 300 millioner kroner om året, som skal lægges oven i de 2,7 milliarder kroner i årlig besparelse, som partierne bag forsvarsforliget vedtog i forsvarsforliget fra 2012.
     I et brev til Forsvarsministeriets styrelseschefer, som Berlingske er i besiddelse af, skriver departementschef Lars Findsen, at pengene skal bruges til geninvestering og udvikling på udvalgte områder.
     Forsvarsordførerne fra S, DF og K er ikke blevet orienteret om initiativet.
     Formanden for Centralforeningen for Stampersonel, Jesper K. Hansen, kalder omprioriteringsplanen for hen i vejret:
     Officerernes formand, Niels Tønning, er bange for, at den nye omprioriteringspulje vil ende i Finansministeriets kasse frem for at blive brugt til initiativer inden for forsvaret.

Omprioriteringsplan
     Forsvarsministeriets koncerndirektør, Bjørn Bisserup, afviser, at der er tale om en spareplan:
     - Vi har ikke i departementet nogen konkrete planer for, hvad pengene skal bruges til. Ideerne skal komme fra de myndigheder, som skal komme med forslag til, hvor de vil tage pengene. De to ting skal ses i sammenhæng, siger han til Berlingske.
     Bjørn Bisserup tilføjer, at forsvaret er undtaget fra det generelle krav til staten og kommunerne om at finde effektiviseringer på to procent, som skal bruges til omprioriteringer.

Direkte link til denne artikel: www.artilleriet.dk/artikel/5659-Haeren-foresatte-myndigheder--endnu-en-spareplan.htm.

Tweet