Nyt baretmærke blev luftetsøn. 6. sept. 2015


HEC blev oprettet pr. 1. marts 2014.
   Som nyoprettet myndighed uden selvstændig historie eller traditioner skulle HEC have sit eget afdelingsmærke.
   Siden starten har soldaterne i baretten båret det mærke, der kom fra deres oprindelige enhed. For personel fra DAR betød det DAR regimentsmærke med grøn baggrund.
   Motto: Viden er styrke.Baggrund:
lør. 31. jan. 2015: Vartegn for HEC er godkendt
fre. 28. febr. 2014: Artillerister med sort baret

Hærens Efterretningscenters nye mærke blev officielt båret for første gang 5. sept., i anledning af den nationale flagdag.

Mærket vil snarest blive sendt til de soldater som for tiden er tjenestegørende i udlandet, ved andre myndigheder samt reservepersonel m.m.

Tog tid
     Processen med at godkende mærket tog sin tid, fordi både Hærens Efterretningscenter, Hærstaben og rigsheraldikeren har været inde over udformningen af det, for at det skal være heraldisk korrekt.
     Efter udformningen blev det godkendt ved de forskellige myndigheder og endeligt præsenteret for dronningen, der gav den sidste godkendelse.
     Derefter fulgte en proces med at få mærket farvelagt og bestemt den metalliske legering.

Tilknytning til monarkiet
     Mærket er opbygget som en kongekrone hvilende på en nøgle med ud- og opadvendt kam, krydslagt med et lyn, hvorpå der er lagt en dobbeltrose med H. M. Dronningens kronede monogram i midten.
     Som mærke til Hærens Efterretningscenter er valgt en dobbeltrose, hvor rosen symboliserer, at noget er fortroligt.
     Nøglen viser, at bæreren har adgang til oplysninger, og at der udvises tiltro til bæreren.
     Lynet symboliserer energi og styrke.
     Hendes Majestæt Dronningens monogram og kronen synliggør og symboliserer tilknytning til den siddende regent samt monarkiet.

Direkte link til denne artikel: www.artilleriet.dk/artikel/5654-HEC-Haerens-Efterretningscenter--hec-nyt-baretmaerke-luftet.htm.

Tweet