Gået videre i lastbil-konkurrencenons. 2. sept. 2015


Nye lastbiler
  Indkøb af 400-500 terrængående og 300-400 almindelige, ialt 700-900 lastbiler.
   7-årig rammekontrakt.
   Samlet værdi: 1,5-2,0 mia. kr.Baggrund:
fre. 28. aug. 2015: Scania udstiller off road-lastbiler
tors. 18. juni 2015: Lastbil-indkøb forsinket

Efter flere måneders forsinkelse er fem lastbilproducenter nu prækvalificerede i konkurrencen om at levere lastbiler for flere mia. til det danske forsvar.

Det skriver nytkampfly.dk, der bringer listen:
     - IVECO Magirus AG
     - MERCEDES-Benz Danmark A/S
     - Rheinmetall MAN Military Vehicles GmbH
     - Oshkosh Defense, LLC
     - Scania Danmark A/S
     Mens Amerikanske Oshkosh's køretøjer helt fra bunden er lavet som pansrede køretøjer i mange varianter, er de fire andre kendte navne fra den civile lastvognsverden - de modificerer civile lastbiler til militære formål.

Det trak ud
     Interesserede producenter skulle senest 13. februar svare på en "request for information" fra Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse (FMI).
     Efter planen skulle FMI midt i marts have prækvalificeret en række producenter, så de kunne give mere detaljerede tilbud. Styrelsen var dog ikke tilfreds med nøjagtigheden af oplysningerne, så FMI valgte i stedet i marts at genstarte processen med at finde prækvalificerede.
     I maj sendte FMI så deres indstilling ind til Forsvarsministeriet på Holmens Kanal. Forsvarsministeriet ville normalt blot ville godkende kandidatlisten.

Listen godkendt
     Men nu skal også politikerne i forligskredsen nikke ja, og det skete på deres møde for halvanden uge siden. Efter ca. seks mdr. forsinkelse er en afgørelse "nok først realistisk om et års tid", vurderer nytkampfly.dk
     Politikerne har, iflg. kilder, bedt om at få præsenteret forskellige finansieringsmuligheder af lastbilindkøbet: Normale vilkår, leasing el. fast pris?

Direkte link til denne artikel: www.artilleriet.dk/artikel/5649-Industri--gaaet-videre-i-lastbil-konkurrencen.htm.

Tweet