Forhandler i militært alarmberedskab

søn. 23. aug. 2015Baggrund:
lør. 22. aug. 2015: Syd- og Nordkorea mødes
tors. 20. aug. 2015: Beskydninger optrapper koldkrigstilstand
tors. 20. aug. 2015: Sydkorea affyrer granater mod Nordkorea
søn. 12. juli 2015: Sydkoreanske soldater sender varselsskud
lør. 4. okt. 2014: Nordkorea og Sydkorea vil tale sammen igen
tors. 22. maj 2014: Nordkorea har skudt mod sydkoreansk krigsskib
tirs. 29. april 2014: Sydkorea: Ny militærøvelse fra nord
tirs. 29. april 2014: Sydkorea: Ny militærøvelse fra nord
man. 31. mar. 2014: Korea: 400 granater over grænsen
man. 31. mar. 2014: USA: Nordkoreanske granater en provokation
ons. 15. jan. 2014: Sydkorea planlagde flyangreb på Nordkorea i 2010

Udsendte forhandlere fra Nordkorea og Sydkorea mødtes igen søndag til en ny runde af forhandlinger på topniveau, der skal afværge en truende militær konfrontation.

Forud for drøftelserne syntes krisen at blive forværret, da Sydkorea beskyldte regimet i Pyongyang for at underminere processen med militære provokationer både på landjorden og på havet.
     Sydkoreas forsvarsministerium siger, at nordkoreanerne har fordoblet dets artillerienheder og indsat omkring 50 flådefartøjer ud for landets flådebaser.
     - Nordkorea viser to forskellige ansigter i denne proces, siger en sydkoreansk talsmand, som siger, at de nordkoreanske militærmanøvrer bliver taget "meget alvorligt" i Seoul.
     Militæret på begge sider af grænsen er i forhøjet alarmberedskab.

Truede med krig
     Forhandlinger i landsbyen Panmunjom i den demilitariserede zone på grænsen mellem de to lande blev genoptaget søndag efter et maratonmøde lørdag. De timelange forhandlinger lørdag endte uden konkrete resultater.
     Mødet lørdag begyndte kort tid efter, at fristen løb ud for et nordkoreansk ultimatum mod Sydkorea om at stoppe propagandaførsel med højttalere over grænsen. Ellers ville der blive krig, lød det fra styret i nord.
     Sydkorea har nægtet at give efter for kravet.

Sendte lederen højre hånd
     Nordkorea har sendt militærets ledende politiske embedsmand, Hwang Pyong-so, der af mange anses for at være landets nummer to efter Kim Jong-un, og Arbejderpartiets partisekretær, Kim Yong-gon, som er ansvarlig for relationerne til Sydkorea.
     FN's generalsekretær, Ban Ki-moon, havde forinden mødet lørdag opfordret de to ærkefjender til at sætte en stopper for den bekymrende optrapning af spændingerne på den delte halvø i Sydøstasien.
     Nordkoreas leder, Kim Jong-un, satte fredag sine frontstyrker i fuldt kampberedskab og advarede om angreb, hvis ikke Sydkorea ikke indstillede sine propagandaudsendelser.

Direkte link til denne artikel: www.artilleriet.dk/artikel/5632-Korea--forhandler-i-militaert-alarmberedskab.htm.

Tweet