Hvorfor Carl Holst som ny forsvarsminister?


Ny forsvarsminister: Carl Holst (V).

søn. 28. juni 2015"Jeg tror, man vil opleve, at jeg kommer med den folkevalgte ledelseserfaring, jeg har, og det er ret vigtigt i forhold til det forsvarsforlig, som skal til at gennemføres."


Læs også:
fre. 19. juni 2015: Troels (V) eller Marie (DF) som ny minister?
ons. 27. maj 2015: Stærkere samarbejde med Sverige

Overraskende for de fleste, herunder manden selv, bliver nyvalgte Carl Holst (V) ny forsvarsminister og minister for nordisk samarbejde.

ANALYSE  De sikre gæt på Troels Lund Poulsen (V) som ny forsvarsminister, som vi også selv er kommet med, faldt til jorden, da Lars Løkke kl. 8.15 her til morgen offentliggjorde minister-listen via Facebook.
     Troels Lund Poulsen, der ellers havde forberedt sig grundigt til forsvarsminister-posten, blev erhvervs- og vækstminister.

- Noget andet end sygehuse
     Carl Holst siger på TV 2 News, at han er glad for at være med på Lars Løkkes nye ministerhold:
     - Jeg blev ringet op lørdag og må indrømme, at jeg i første omgang var overrasket over at blive tilbudt forsvarsministeriet. Det bliver spændende at få lov at arbejde med noget andet end sygehuse og sundhed, sagde Carl Holst, inden han gik ind til morgenkaffe med øvrige ministre.
     Hidtil har Carl Holst arbejdet med regionalpolitik, senest som regionsformand i Region Syd.

Nyvalgt til Folketinget
     Han er netop valgt til Folketinget for første gang og er dermed ikke vant til arbejdet i Folketinget, ligesom han heller ikke har viden og erfaring fra Forsvars- og Udenrigs-udvalg.
     På forsvarsområdet har han ikke gjort sig bemærket i offentligheden.
     Indtil videre holder han sig til de henholdende svar. Da han her til morgen af DR blev spurgt til Irak-kommisionen, som blå blok og ikke mindst Venstre har kritiseret, er svaret:
     - Det er noget af det vi skal se på.
     Og på spørgsmålet om der skal flere penge til Forsvaret, lyder svaret, at "Vi jo gerne skal leve i tryghed, og derfor er det terroristerne, der skal være utrygge."

Ledelseserfaring
     Mens der således ser ud til være meget at læse op på, og Carl Holst godt er klar over det, hvordan kommer Danmark så til at mærke, at der er kommet en ny forsvarsminister?
     - Jeg tror, man vil opleve, at jeg kommer med den folkevalgte ledelseserfaring, jeg har, og det er ret vigtigt i forhold til det forsvarsforlig, som skal til at gennemføres, siger Carl Holst til DR.

Hvorfor Carl Holst?
     Når Carl Holst blev forsvarsminister hænger det oplagt sammen med, at regeringen er meget lille, med kun 34 valgte medlemmer i regeringspartiet. Selv om antal ministerier er mindsket lidt til kun 17, er der en stor udfordring i at besætte pladserne bedst muligt med dem man nu engang har til rådighed. Kun en minister er hentet udenfor Folketinget.
     Og i den kabale fik Carl Holst posten som minister for både Forsvaret og Nordisk samarbejde. Om samlingen af de to områder er udtryk for en opprioritering af det nordiske samarbejde set i lyset af pres fra Rusland mod både Sverige, Norge, Finland og Danmark, må tiden vise.

Glad og ydmyg
     Carl Holst går glad og ydmyg til opgaven:
     - Jeg har det ligesom landmanden, der er skuffet over, at høsten blev større end han havde regnet med, siger Carl Holst til DR.
     Velkommen til, Carl Holst!

CV
  Født 1970 og opvokset på Rødding Højskole som søn af højskolelærer, fhv. borgmester og MF Peter Holst.
   Bor i Rødding med hustruen Lone - der ligesom ægtefællen er uddannet skolelærer. Sammen har de børnene Mads, 17 år, Magnus, 15 år, og Maja, 11 år.
   Formand for VU 1993 - 1995.
   Uddannet lærer fra Haderslev Statsseminarium 1996.
   Lærer ved Povlsbjerg Skole i Vojens 1996 - 2000.
   Medlem af Sønderjyllands Amtsråd 1994 - 2006.
   Amtsborgmester i Sønderjyllands Amt 2000 - 2006.
   Formand for Team Danmark 2004 - 2012
   Regionsrådsformand i Region Syddanmark 2006 -
   Medlem af Venstres hovedbestyrelse 1992 -
   Medlem af Venstres forretningsudvalg 2010 -
   Næstformand i Danske Regioner 2010 -
   Valgt til Folketinget, forsvarsminister 2015 -
   Kilde: carlholst.dk mv.

Direkte link til denne artikel: www.artilleriet.dk/artikel/5576-Politik--hvorfor-carl-holst-som-ny-forsvarsminister.htm.

Tweet