DF'er: Vi skal have både artilleri og kampfly"I Dansk Folkeparti er vi overbeviste om, at vi ikke skal vælge kanonerne fra, ligesom vi heller ikke skal vælge kampfly fra. "
 

tirs. 9. juni 2015Baggrund:
man. 4. maj 2015: FAD: Artilleri-aflysning kan koste dyrt
tors. 30. april 2015: Israel-problem løst: Artilleri-køb udskudt
tors. 26. mar. 2015: Forsvarspolitiker besøgte Oksbøllejren
tors. 12. febr. 2015: Nej tak til artilleri - især israelsk
tirs. 10. febr. 2015: Spin: Besøget i Israel

Forsvaret er skåret alt for hårdt og nye penge skal findes. Det mener DF's forsvarsordfører Marie Krarup og henviser til, at købet af nyt artillerisystem er udskudt for at finde penge til en helikopter-reperation.

Det skriver hun på bloggen "Den Korte Avis".

Krarup: Nødvendigt at udskyde artilleri
     I 2014 kom en helikopter til skade ved en kompliceret landing i Afghanistan.
     - Helikopteren skal naturligvis repareres, så den kan komme i orden igen og blive brugt til de rednings og krigsopgaver, som sådan en helikopter løser. Men problemet er, at de penge der skal bruges på reparationen, var dem, der var sat af til indkøb af artilleri til hæren, skriver Marie Krarup, der kalder beslutningen om igen at udsætte artilleriindkøbet for en trist oplevelse.

DF ønsker flere penge til Forsvaret
     - I hæren er man bekymret. Betyder det, at man vil til at vælge en våbenart fra? Betyder det, at man ikke synes, der er behov for kanoner længere?, skriver hun i blog-indlægget.
     For Dansk Folkepartis forsvarsordfører Marie Krarup skal der ikke spares noget væk. Tværtimod:
     - I Dansk Folkeparti er vi overbeviste om, at vi ikke skal vælge kanonerne fra, ligesom vi heller ikke skal vælge kampfly fra. Vi er nødt til at have et forsvar, der kan mange forskellige ting. Vi kan ikke udlicitere væsentlige opgaver til andre lande og så regne med, at de kommer os til hjælp, når vi har behov for hjælpen.
     Derfor skal der tilføres flere penge til Forsvaret, så hurtigt som muligt. DF's forsvarsordfører erkender, der ikke er råd til hangarskibe og langtrækkende bombefly, men ser bl.a. gerne at beslutningen om at afvikle ubåds-styrken tages op til fornyet overvejelse.

Ikke et ord om Israel
     I sit blog-indlæg forholder DF's forsvarsordfører sig ikke til en anden forklaring på udskydelsen af artilleri-indkøbet:
     At det i virkeligheden er en ren politisk nødløsning for at undgå at købe artilleri af det israelske firma Elbit. Firmaet er iflg. vedholdende og ikke-afkræftede rygter indstillet af forsvarets indkøbere (FMI) til at levere de nye artillerisystemer. Grundet firmaets kritiserede rolle i Israel-Palæstina konflikten er der langt ind i regeringen modvilje mod dette indkøb. Den økonomiske forklaring med helikopter-reperationen skulle derfor reelt være et juridisk smuthul.

Direkte link til denne artikel: www.artilleriet.dk/artikel/5547-Politik--dfer-vi-skal-have-baade-artilleri-og-kampfly.htm.

Tweet