Sammen er vi stærke


(Foto: Niels Brandt.)

tirs. 2. juni 2015"Jeg forventer, at vi træner som en sammentømret enhed og jeg forventer, at vi vil lære og udveksle erfaringer fra hinanden."

Kilde: Danske Division.Baggrund:
tirs. 2. juni 2015: Ny chef leder øvelse i Litauen
ons. 27. maj 2015: Leder del af øvelse i Baltikum og Polen

Øvelsen SABER KNIGHT 2015 i Litauen blev bl.a. indledt med taler om at være en sammentømret enhed og bevægeligt forsvar.

Alle Danske Divisions seks brigadestabe var opmarcheret på den store plads foran Dining Facility, hvor dagens måltider bliver serveret.
     Præcis klokken 17.30 rettede divisionens stabschef, oberst Claus Wessel-Tolvig, paraden af, klar til at modtage generalmajor Almantas Leika, generalmajor Flemming Mathiasen og brigadegeneral George Schwarts.

Brug chancen til at lære af hinanden
     Litauens hærchef, generalmajor Almantas Leika opfordrede til at udnytte chancen for at udbygge viden på tværs af nationerne og hente inspiration til at højne det taktiske og operative niveau og pointerede ...
     - Jeg forventer, at vi træner som en sammentømret enhed og jeg forventer, at vi vil lære og udveksle erfaringer fra hinanden.
     Almantas Leika afsluttede sin tale med ordene - sammen er vi stærkere og overgav ordet til chefen for Danske Division, generalmajor Flemming Mathiasen.

Effektiv bevægelig forsvarskamp
(Foto: Morten Fredslund)

     - Emnet under denne øvelse er bevægeligt forsvar og jeg kan med tilfredshed konstatere, at der i øvelsen også bliver fokuseret på den militære disciplin - staging and onward moving, hvilket i min optik er forudsætningen for en effektiv bevægelig forsvarskamp, sagde Flemming Mathiasen.
     - Saber Knight 2015 giver os muligheden til at træne flere ting. Naturligvis skal brigadernes hovedkvarterer øves, men vi får også muligheden for at øve land/luft integrationen samt øve kompleksiteten i det bevægelige forsvar.
     Flemming Mathiasen afsluttede med at takke Almantas Leika for de gode træningsfaciliteter og ønskede alle en god øvelse.
     Saber Knight begynder for alvor torsdag den 3. juni og fortsætter med fuld styrke frem til den 12. juni.

Direkte link til denne artikel: www.artilleriet.dk/artikel/5526-Danske-Division--sammen-er-vi-staerke.htm.

Tweet