Ny chef leder øvelse i Litauen


Generalmajor Flemming Mathiasen taler med brigadegeneral Schwartz fra Pennsylvania Army National Guard. (Foto: Morten Fredslund.)

tirs. 2. juni 2015"Jeg anser de opgaver som Danske Division varetager som kernen i det, den danske hærs officerskorps skal kunne fremover."


Baggrund:
tirs. 2. juni 2015: Fakta: Danske Division
fre. 29. maj 2015: Ny chef for Danske Division
ons. 27. maj 2015: Leder del af øvelse i Baltikum og Polen
ons. 25. febr. 2015: Hvorfor Danmark har en division

Selv om oberst Flemming Mathiasen først tiltræder som chef for Danske Division om to uger, har han i dag overtaget kommandoen over divisionen for at lede øvelse SABER KNIGHT 2015 i Litauen.

Samtidig tillægges han grad af generalmajor frem til den officielle udnævnelse.

Tilbage til det operative og det militære håndværk
     Flemming Mathiasen kommer fra stillingen som chef for Ledelsessekretariatet i Værnsfælles Forsvarskommando, VFK, og efterfølger generalmajor Michael A. Lollesgaard, der 1. april 2015 tiltrådte som Force Commander for FN-missionen MINUSMA i Mali.
     - Jeg har haft en fantastisk spændende stilling i VFK, men jeg glæder mig meget til at vende tilbage til det operative niveau og beskæftige mig med det rigtige militære håndværk igen. Jeg anser de opgaver som Danske Division varetager som kernen i det, den danske hærs officerskorps skal kunne fremover - uanset om fremtiden byder på en tilbagevenden til mere traditionelle landmilitære opgaver eller på en fortsættelse af den internationale stabiliseringsindsats. Jeg ser frem til at være med til at fortsætte den professionelle og fremadrettede indsats, som Danske Division gør, siger generalmajor Flemming Mathiasen.

CV
     Flemming Mathiasen har gennemgået grundlæggende og videregående officersuddannelse i Danmark og har derudover en Master of Strategic Studies fra US Army War College.
     Han har været kampvognsdelingsfører og eskadronchef ved Prinsens Liveregiment og senere bataljonschef ved Den Kongelige Livgarde.
     Senest var Flemming Mathiasen udsendt som chef for den danske kampgruppe i Helmand i 2010, hold 9. Senere i 2010 blev Flemming Mathiasen chef for det Danske Internationale Logistiske Center, inden han i 2012 blev chef for Ledelsessekretariatet i Forsvarskommandoen. Han har også forrettet international tjeneste i Bosnien.

Direkte link til denne artikel: www.artilleriet.dk/artikel/5524-Danske-Division--ny-chef-leder-oevelse-i-litauen.htm.

Tweet