NATO CIMIC uddannelseskonferenceons. 27. maj 2015


Kilde: facebook.com.Mere om CIMIC:
fre. 27. febr. 2015: CIMIC-soldater tester international app
tors. 4. dec. 2014: Havne-beskyttelse
ons. 5. nov. 2014: CIMIC uddanner burundisk Somalia-mission
fre. 10. okt. 2014: Rollespil og højt humør
tors. 2. okt. 2014: Internationalt CIMIC-kursus
man. 29. sept. 2014: Et lærerigt besøg i Tyskland
fre. 2. maj 2014: CIMIC bevæger sig mod FN-opgaver

CIMIC Centre of Excellence (CCOE) har på vegne af NATO gennemført den årlige NATO CMI/CIMIC Disciplin Conference.

Konferencen blev holdt på Varde Kaserne 19.-21. maj 2015.
     Ifølge NATO "Global Programming" (koncept for uddannelse), skal der årligt gennemføres en konference indenfor de enkelte "discipliner" (funktionsområder), med det formål at orientere deltagerne om den seneste udvikling indenfor uddannelse samt at matche uddannelsesbehov med uddannelsestilbud.
     Det er den udpegede "Department Head's" ansvar (den myndighed, der er udpeget til at sikre, at der er uddannelsestilbud til at dække de operative behov) at gennemføre disse konferencer på vegne af NATO "Joint Force Trainer" (øverste ansvarlige for al uddannelse i NATO).
     CCOE har i NATO indenfor funktionsområderne Civil Military Interaction (CMI) og CIMIC rollen som Department Head og var som sådan ansvarlig for indhold og gennemførelsen af konferencen.

Danmark (Hærens Efterretningscenter, som også er hjem for dansk CIMIC og PSYOPS), havde som en af sponsorlandende bag CCOE tilbudt at stille faciliteter og støtte til rådighed for konferencen.
     Der deltog omkring 40 personer inklusiv NATO øverste operative chef for CIMIC (SHAPE J9), repræsentanter fra øvrige NATO myndigheder som for eksempel Allied Command Transformation (ACT), uddannelsescentre som NATO School Oberammergau, men også fra NATO nationerne, partnerlande og CIMIC enheder - i alt 19 nationer var repræsenteret på konferencen. Sidst men ikke mindst så deltog FN for første gang via en af hovedpersonerne indenfor civil/militær samarbejde/uddannelse fra UN OCHA.

Formålet med konferencen blev klart opfyldt og alle deltagere - uden undtagelse - udtrykte stor tilfredshed med arrangementet og ikke mindst med den leverede støtte fra Varde Kaserne, som involverede personel fra CIMIC/PSYOPS kompagniet, stab/HEC og cafeteria/desk m.fl.
     Der hersker ingen tvivl om, at deltagere rejste hjem med et meget positivt indtryk af Danmark og professionalismen, de mødte på Varde Kaserne - en indsats og udbytte vi alle kan være stolte af. Konklusionen efter denne uge er, at også indenfor CIMIC verdenen fremstår HEC nu markant på det internationale verdenskort.

Direkte link til denne artikel: www.artilleriet.dk/artikel/5495-CIMIC--nato-cimic-uddannelseskonference.htm.

Tweet