Forsvaret gør alle sine marker økologiske

søn. 24. maj 2015Mere om miljø:
ons. 4. febr. 2015: Klimaet ændrer hærens opgaver
man. 15. dec. 2014: Solcelleanlæg indviet i Oksbøl
man. 8. dec. 2014: Forsvaret indvier solcelleanlæg i Oksbøl

Om fem år - i 2020 - skal al landbrugsjord, som Forsvarsministeriet ejer, drives økologisk. Det er sund fornuft, mener forsvarsminister Nicolai Wammen.

- Som en stor dansk arbejdsplads har Forsvaret muligheden for at gå forrest, når det gælder grøn omstilling. Derfor er jeg rigtig glad for, at vi nu stiller klare krav til økologi også hos vores forpagtere af landbrugsarealerne, siger han i en pressemeddelelse.

Bortforpagtning til økologisk drift
     Det er Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, der forvalter ministeriets landbrugsjord. Her har man pr. 1. april i år bortforpagtet de første arealer til økologisk drift.
     - Vi forventer, at samtlige 2.250 hektar bortforpagtede arealer vil være økologisk drevet i 2020, hvor de sidste nuværende femårige forpagtningskontrakter udløber. Med kravet om økologi bidrager vi til regeringens 2020-målsætning om en fordobling af det økologiske areal, siger Boie Skov Frederiksen, der er chef for rådgivningsafdelingen i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, i pressemeddelelsen.
     Omlægningen af Forsvarsministeriets landbrugsarealer til økologisk drift betyder, at det samlede økologiske landbrugsareal i Danmark vokser med én procent.

Militære og økonomiske fordele
     Nicolai Wammen peger på, at Forsvaret allerede har taget en række grønne initiativer.
     - Lige nu har vi over 20.000 kvadratmeter solcelleanlæg på Forsvarets kaserner, ligesom vi arbejder på at miljø- og energioptimere vores lejre i missionsområderne rundt omkring i verden. Det hele handler om at bruge mindre energi og bruge den på en smartere måde. Vi gør det både af hensyn til klima og miljø, for at opnå militære fordele, og fordi der kan spares penge. Det er ganske enkelt sund fornuft, siger han.

Direkte link til denne artikel: www.artilleriet.dk/artikel/5493-Politik--forsvaret-goer-alle-sine-marker-oekologiske.htm.

Tweet