HKKF: Urimeligt at tage artilleri-pengenetors. 30. april 2015"Beslutningen om nyt artilleri har trukket længe ud samtidig med, at HKKFs medlemmer kører rundt i forældede artilleripjecer. Derfor er det frustrerende, at der er brugt så mange ressourcer på at finde frem til anbefaling af en ny artilleripjece, og så ender vi her med en masse spørgsmål i stedet for svar."

Kilde: hkkf.dk.Baggrund:
tors. 30. april 2015: Israel-problem løst: Artilleri-køb udskudt
fre. 13. febr. 2015: Våben-indkøb fra Israel bliver gransket
tors. 12. febr. 2015: Nej tak til artilleri - især israelsk
søn. 8. febr. 2015: Israel vandt - Forsvaret tabte

Det bekymrer HKKF, at Forsvaret ikke har sat nok penge af til slid og tab. Men må tage pengene fra ny-indkøb, som det netop er sket med udskydelsen af artilleri-indkøbet.

I dag skulle politikerne i Folketingets Forsvarsudvalg endelig have besluttet sig for hvilket nyt artillerisystem, det danske forsvar skal have. I stedet blev købet udskudt til senere i forligsperioden.
     Officielt for at genopbygge eller genanskaffe en EH101 helikopter, der havererede i oktober 2014 i Afghanistan. Uofficielt for juridisk at kunne slippe for at købe israelskt artilleri.

Frustrerende melding om artilleri
     Hertil siger Kurt Brantner, forbundssekretær i HKKF, Hærens Konstabel- og Korporalforening:
     - Beslutningen om nyt artilleri har trukket længe ud samtidig med, at HKKFs medlemmer kører rundt i forældede artilleripjecer. Derfor er det frustrerende, at der er brugt så mange ressourcer på at finde frem til anbefaling af en ny artilleripjece, og så ender vi her med en masse spørgsmål i stedet for svar.

Nyt eller leje
     I en pressemeddelelse skriver forsvarsministeriet, at man nu vil undersøge muligheden for at leje eller låne mere moderne artilleri. Til det siger Kurt Brantner:
     - Jeg ser frem til at høre, hvilke løsninger man forestiller sig med at låne eller leje moderne artilleri - ikke mindst, hvor længe der skal gå, før vores medlemmer får tidssvarende materiel at arbejde med.

Bekymret for økonomien
     Kurt Brantner er bekymret for at medlemmerne skal fortsætte med at arbejde på gammelt med materiel, blandt andet med de udfordringer for arbejdsmiljøet, som det giver.
     Men han er også bekymret for forsvarets økonomi mere generelt. I pressemeddelelsen kobles udskydelsen af indkøb af artilleri nemlig sammen med den E101 helikopter, der havarerede i Afghanistan i oktober 2014, og som forsvaret forventer, vil give en ekstra udgift på et trecifret millionbeløb.
     - Det er rigtig mange penge, men det ændrer jo ikke på at forsvaret og politikerne for længe siden har fastlagt, at hæren har et behov for nyt artilleri. Derfor er det helt urimeligt, at regningen skal betales fra "artilleri-posten," i stedet for at man har budgetteret med at der både kan være slid og tab på materiel der er i en mission. Og jeg kan da godt blive bekymret for, hvad det betyder hvis et F16 fly havarerer og materiel- og indkøbsstyrelsen selv skal finde pengene på andre budgetter.

Direkte link til denne artikel: www.artilleriet.dk/artikel/5479-SKH-Selvkoerende-Haubits--hkkf-urimeligt-at-tage-artilleri-pengene.htm.

Tweet