Øvelse Trident Jaguar er slut


Gruppefoto ved øvelsens slutning. (Foto: Niels Brandt.)

fre. 15. maj 2015"ARRC'en har været meget tilfreds med divisionens indsats og evne til ikke alene at tilpasse sig de stadigt ændrede forhold, men også vedvarende at udfordre deres planer eller udfordre interessante detaljer i deres planlægning. Så det har været hele umagen værd"

Kilde: forsvaret.dk.Baggrund:
man. 11. maj 2015: Øvelsen i Arnland udvikler sig
ons. 6. maj 2015: Danske Division i Trident Jaguar

ENDEX - ENDEX - ENDEX!! Signalet kommer ud på alle skærme i det store træningsmiljø ved Joint Warfare Centre. 14 dages øvelse er slut.

Ved Danske Division er stemningen nu afslappet. Flere måneders forberedelser er kulmineret i en intens øvelse, hvor Danske Division har haft en afgørende rolle både med at spille ARRC'ens landstyrker og at fungere som lower control. En rolle, hvor divisionen har indspillet hændelser, så ARRC'en kunne få øvet de målsætninger, den havde defineret på forhånd. ARRC'en er nu certificeret og klar til at være i beredskab Stand by fra juli måned.
     I alt deltog mere end 1.000 mand fra over 20 Nato lande i øvelse Trident Jaguar for at certificere ARRC'en. De var sammensat i forskellige "hold" med forskellige kontrol- og indspilsfunktioner. Holdet fra Danske Division bestod af cirka 60 officerer og befalingsmænd. Det var sammensat af en lille kerne af den faste divisionsstab med den fungerende divisionschef i spidsen. Desuden var det suppleret med officerer fra 2 Brigade, Forsvarsakademiet, lærere fra Forsvarsakademiet og Hærens Officersskole, officerer og befalingsmænd fra Totalforsvarsregion Sjælland, fire lettiske, fem litauiske officerer og endelig deltog Forsvarsministeriet med en stabiliseringsrådgiver.

En særlig oplevelse for et sammenbragt hold
     Den store forskel til trods var der hos alle en stor vilje til hurtigt at få det sammenbragte hold arbejdet ind i den tekniske opsætning og scenariets mange detaljer. Her er det netop viljen til at levere varen, der er helt afgørende for divisionschefen, oberst Claus Wessel-Tolvig.
     - Der er rigtig mange informationer og sammenhænge at holde styr på, og det har holdet her klaret på forbilledlig vis. Det fortjener de alle en stor tak for! Jeg ved, at de alle har interessante og substantielle erfaringer med sig hjem, som de helt sikkert kan bruge i stort og småt fremover, uddyber, Claus Wessel-Tolvig.
     - Sådan en øvelse er en særlig oplevelse, selv når man til hverdag beskæftiger sig med planlægning af større øvelser. Samtidig ved jeg, at ARRC'en har været meget tilfreds med divisionens indsats og evne til ikke alene at tilpasse sig de stadigt ændrede forhold, men også vedvarende at udfordre deres planer eller udfordre interessante detaljer i deres planlægning. Så det har været hele umagen værd, siger Claus Wessel-Tolvig.

Næste: Saber Knight i Litauen
     Ved Danske Division bliver blikket nu vendt mod øst. Allerede om halvanden uge forlægger de første af divisionens led til Litauen. Her skal divisionen deltage i øvelse Saber Knight, som bliver inkorporeret i den større amerikanske øvelse Saber Strike i Estland, Letland og Litauen.
     Øvelsen er en kommandostationsøvelse, hvor divisionen deltager med sine fem affilierede brigader og deres stabe. Det drejer sig om de to danske brigader, 1. Estiske Brigade, 1. Lettiske Landstyrke Brigade og den litauiske Iron Wolf Brigade. Under Saber Knight bliver Danske Division desuden forstærket med 56. Stryker Brigade fra Pennsylvania U.S. National Guard sammen med en kampstøtteenhed, der øvelsesteknisk også bliver underlagt Danske Division.
     Øvelse Saber Knight begynder mandag den 1. juni og slutter fredag den 12. juni. Hvorefter Danske Division vender hjem til hverdagen igen - og lidt sommerferie.

Direkte link til denne artikel: www.artilleriet.dk/artikel/5478-Danske-Division--oevelse-trident-jaguar-er-slut.htm.

Tweet