Nej tak til artilleri - især israelsk"Jeg synes ikke vi skal have et militært samarbejde med lande, der så groft som Israel overtræder internationale konventioner og menneskerettigheder, som tilfældet er."
Enhedslisten er modstandere af indkøb af nyt artilleri, uanset hvor det kommer fra. (Pressefoto: Christian Juhl, Enhedslisten.) 

tors. 12. febr. 2015Baggrund:
tirs. 10. febr. 2015: Spin: Besøget i Israel

Enhedslisten fører ikke spinkrig for militær-industrien. Men de er modstandere af nyt artilleri - og af Israels overgreb på palæstinenserne.

Det forklarer Christian Juhl fra Enhedslisten til artilleriet.dk, da vi spørger til kommentarer på vores artikel i tirsdags om en Facebook-opdatering, der havnede på forsvarsministerens bord.
     En dansk artilleri-officer havde på sin private Facebook-profil skrevet "Work... Negev ørkenen, Staten Israel". Det førte til en officiel forespørgsel fra Enhedslistens Christian Juhl til ministeren.

Tip fra Israel-kritikere - ikke fra konkurrenter
     Hvem kom med tippet?, spurgte vi i artiklen. Hvis israelske Elbit ser ud til at vinde, kunne en af de to konkurrenter have givet et tip for at plante grus i det politiske maskineri. Det afviser Christian Juhl pure:
     - Du antyder, at Enhedslisten skulle være spændt for en spinkrig for en af de mulige leverandører for de nævnte artillerisystemer. Der må jeg desværre skuffe. Tippet kom ikke fra nogen af konkurrenterne, men fra personer med en kritisk interesse for forholdet mellem Israel og Palæstina.

Grove overtrædelser af menneskerettigheder
     Og tippet vakte hans interesse:
     - Jeg synes, det virker besynderligt, at den dansk officer løber rundt i Negev-ørkenen, da vi mig bekendt ikke har militært samarbejde med det israelske IDF. (IDF: Israel Defence Forces, red.)
     - Jeg synes ikke vi skal have et militært samarbejde med lande, der så groft som Israel overtræder internationale konventioner og menneskerettigheder, som tilfældet er. Derfor sendte jeg ministeren de fire spørgsmål.

Endnu en grund til at sige nej til nyt artilleri
     - Det viser sig af svarene fra ministeren at være tale om en verifikationstest af et nyt artillerisystem, der er foregået i Negev-ørkenen. Enhedslisten er modstander af indkøbet af et sådan system uanset hvorfra det kommer.
     - Men det er i vore øjne en skærpende omstændighed, hvis indkøbet bliver gennemført - og falder på et israelsk firma som leverandør.

Direkte link til denne artikel: www.artilleriet.dk/artikel/5382-SKH-Selvkoerende-Haubits--nej-tak-til-artilleri---isaer-israelsk.htm.

Tweet