Hydrema og Nexter samarbejder


Nexters PMV ses her på samlebåndet i Frankrig. Får de den danske ordre, står Hydrema for at samle dem. (Foto: Ove Risum Aslaug, artilleriet.dk.)

tirs. 16. dec. 2014


Franske Nexter Systems indgår aftale med Hydrema om leverancer til køretøjet VBCI- hvis den bliver Danmarks næste pansrede mandskabsvogn, vil den blive samlet i Støvring.

Under overværelse af den franske ambassadør i Danmark, M. Franois Zimeray, underskrev den franske virksomhed Nexter Systems i dag en samarbejdsaftale med nordjyske Hydrema.
     Samarbejdsaftalen blev underskrevet af Philippe Burtin, administrerende direktør for Nexter Systems, og Jan Werner Jensen, adm. direktør i Hydrema.
     De to virksomheder har dermed forpligtet sig til et integreret samarbejde vedrørende montagen af Nexter's mandskabsvogne i Danmark.

Samarbejde om både PMV og artillerisystem
     Med partnerskabsaftalen vil Nexter støtte Hydrema i opsætning og drift af en state-of-the-art produktionslinje i Hydremas faciliteter i Støvring. Her vil den endelige montering og konstruktion af de danske VBCI'er vil blive udført, hvis Nexter vælges af Forsvaret til at levere de nye mandskabsvogne.
     Nexter og Hydrema har allerede indgået en lignende aftale om vedligeholdelse af Nexters artillerisystem CAESAR, hvis denne vælges af Forsvaret i det igangværende udbud om indkøb af nyt artilleri.

40 danske virksomheder
     Ud over dette centrale partnerskab med Hydrema, har Nexter indgået industrielle samarbejdsprojekter med næsten 40 danske virksomheder, der på forhånd er udvalgt som leverandører eller er integreret i Nexters globale forsyningskæde. Firmaer som TenCate, Prodan, AKS, Multicut, Linak, og Weibel er allerede blevet tildelt kontrakter i 2014 til andre ordrer uden for Danmark.
     Den samlede værdi af produktion og teknologi, der overføres til Hydrema er forhåndsgodkendt af Erhvervsstyrelsen. Nexter er overbevist om, at hvis VBCI vælges, vil det opfylde mere end 60 % af sine potentielle modkøbsforpligtelser gennem direkte projektaktiviteter.

Hydrema
     A/S Hydrema er en international koncern, som udvikler, producerer og markedsfører højteknologiske entreprenørmaskiner. Hovedsædet ligger i Støvring syd for Aalborg i Nordjylland.
     Maskinerne er rustet til at klare selv de mest krævende opgaver indenfor entreprenør-, bygge-, anlægs- og landbrugsbranchen.
     I 1995 indgik Hydrema og det danske forsvar en aftale om udvikling og produktion af mineryddere. Siden 1995 har Hydrema udviklet og produceret mineryddere, der i dag kører over store dele af verden i bekæmpelsen af landminer.

Direkte link til denne artikel: www.artilleriet.dk/artikel/5319-Industri--hydrema-og-nexter-samarbejder.htm.

Tweet