Cafeteria: ISS føler sig taget vel imod


- Det vigtigste er servicen, siger cafeteriebestyreren, der har været med siden ISS overtog cafeteria-driften først på året. (Foto: SSG Michael Ipsen, HSGS.)

man. 24. nov. 2014



"Vi har også bemærket at folk er gode til at støtte ISS, når vi har brug for det."

Cafeteriet
  - 12 ansatte i alt: kokke, ernærings-assistenter, bager og service-assistenter.
   - Der spiser ca. 300 morgen, 500 frokost og 200 aften i snit.



Baggrund:
man. 23. sept. 2013: ISS overtager medarbejdere
tors. 12. sept. 2013: Kantinedrift og rengøring privatiseres
tors. 12. sept. 2013: ISS skal drive kasernerne i Vestdanmark
man. 18. jan. 2010: Civilansatte står for driften
tors. 1. april 2004: Cafeteria

Siden februar har ISS stået for en del af driften på Varde Kaserne. Cafeteriebestyreren finder, at ISS er blevet taget godt imod og får god støtte.

ISS vandt sept. 2013 licitationen på driften af Forsvarets kaserner i Jylland og på Fyn: Rengøring, kantinedrift samt arealpleje og øvrige driftsopgaver
    
Cafeteriebestyrer Michael.
Cafeteriabestyrer Michael på 39 blev ansat pr. 7. februar i år, dvs. han har været med fra ISS' start på Varde Kaserne.
     - Vi sætter alle stor pris på, at folk er gode til at komme med ris/ros med de ting vi laver. ISS er blevet taget godt imod på kasernen. Vi har også bemærket at folk er gode til at støtte ISS når vi har brug for det, siger han til forsvaret.dk.

Mange på een gang - og ting i restordre
     Der er udfordringer i den daglige drift. Bl.a. bliver frokosttiderne ikke helt godt fordelt:
     - Vi oplever til tider, at der ikke er fysisk plads i cafeteriet, når alle kommer på én gang til frokost! Tidsfristerne ved bestillinger "smutter" ofte, så der ikke bliver bestilt i tide.

     Også leveringerne giver problemer for bestyreren:
     - Jeg oplever fra tid til anden, at mange basale varer er i restordre. Det er alt lige fra engangstallerkner til knive, gafler og peber i portionspakker, siger Michael til HSGS på forsvaret.dk.

Moderne tider
     I gamle dage sad soldaterne med nystrøget uniform og blanke støvler og spiste sin mad næsten på kommando i kasernens kostforplejning. En vagthavende oversergent gik rundt blandt soldaterne og kontrollerede ro og orden ...
     I dag er kasernens cafeteria en moderne institution.
     - Det vigtigste for os her i cafeteriaet er servicen overfor soldaterne! siger Michael.

Cafeteriet på Varde Kaserne er et meget populært sted. Her mødes dagligt de fleste af kasernens ansatte på tværs af grader og funktioner. (Foto: SSG Michael Ipsen, HSGS.)

Direkte link til denne artikel: www.artilleriet.dk/artikel/5287-Varde-Kaserne--cafeteria-iss-foeler-sig-taget-vel-imod.htm.

Tweet