Combined Resolve IIItirs. 18. nov. 2014


Kilde: HEC på Facebook.Flere artikler om Combined Resolve.

Baggrund
man. 10. nov. 2014: Let opklaring igen til fods bag fjendens linjer
lør. 8. nov. 2014: Sat ud af spillet - for en stund
fre. 7. nov. 2014: Mere fri føring og laser-duel i fremtiden

2 Military Intelligence Bataljon deltog 31. okt. - 13. nov. i den store amerikansk ledede øvelse "Combined Resolve III" i Hohenfels Training Area.

Øvelsesområdet ligger 180 km nord for München, så det tog næsten 16 lange timer at køre turen fra Varde til det sydlige Tyskland.
     De efterfølgende dage gik med deltagelse i stabsarbejde med I Livgarden - og forskellig undervisning. Undervisningen bestod af alt lige fra et amerikansk rapporteringssystem til brugen af MILES, som er et Laser Duel System. (Soldater, køretøjer og våben har små sendere/modtagere monteret, som registrerer skudafgivelse - og hvor man bliver ramt, red).

Uvant realisme
     MILES blev anvendt for at gøre øvelsen så realistisk som mulig, således at personel og køretøjer oplever våbenvirkningen og dermed også tager højde for konsekvenserne, af de handlinger de udfører undervejs.
     Resultaterne ved anvendelse af MILES viste at der er et stort behov for koordination mellem alle involverede, når blandt andet såret personel skal evakueres og ødelagte køretøjer skal bugseres væk.
     Det er vi ikke vant til på feltøvelser i Danmark.
     Øvelsen i terrænet forløb fra tirsdag til søndag, og var med deltagelse af ca. 4000 soldater fra 20 lande.

På tværs af nationer
     På en del af øvelsen var der fokus på at få trænet interoperabilitet og koordination mellem de forskellige nationer, med de udfordringer som sproget nu engang giver.
     På trods af at engelsk var angivet som fællessprog, resulterede de forskellige nationers opfattelser af sproglige vendinger og militære termer i ganske store udfordringer, eksempelvis de enkelte enheders/nationers overtagelse af kampopgaver.

Kreative løsninger
     Vores lille enhed (ASIC 2) arbejdede dels med de nuværende operationer og korttidsplanlægning på en kommandostation, mens resten af os arbejdede med langtidsplanlægningen af kommende operationer på den sekundære kommandostation.
     Vores opgaver var baseret på efterretninger, med fokus på analyser af aktørernes størrelse, deres kapacitet og deres handlinger.
     Vi blev dog udfordret en hel del på grund af de signalmidler vi havde fået stillet til rådighed under øvelsen, så med vanlig dansk sans for kreative løsninger opfandt vi alternative måder vi kunne løse opgaverne på - og succeserne kom i hus.
     Efter øvelsen fik vi mulighed for at handle lidt i de forskellige forretninger i den store amerikanske lejr, men efter en lang køretur ankom bussen endelig til Varde kl. 00.30 natten til torsdag, efter en lang og udbytterig feltøvelse i det sydtyske.

Direkte link til denne artikel: www.artilleriet.dk/artikel/5276-HEC-Haerens-Efterretningscenter--combined-resolve-iii.htm.

Tweet