Seks tips til nyt militært job


Viggo Veje på kasernen i Varde. (Arkivfoto fra CS bladet.)

fre. 14. nov. 2014"Det giver os alle i forsvaret den samme chance for at få det job, vi gerne vil. Før skulle man pleje sit interne netværk voldsomt meget for at få en chance, men nu har man fået en anden mulighed for at gøre noget ved sin egen situation."

Læs Viggo Vejes personlige beretning med mange uddybninger af de seks råd hos cs.dk.


57-årige Viggo Veje har netop fået nyt job efter at have sendt sit livs første jobansøgning. Fra 1. december er han leder af logistik-elementet ved Hærens Efterretningscenter i Varde. Se hans seks gode tips.

Med sine 57 år er det ikke første gang, han får nyt job i forsvaret, men det er første gang, han får nyt job efter at have sendt en ansøgning. CS Bladet har talt med ham om oplevelserne som debutant i forsvarets nye ansøgningssystem.
     - Det har været en helt ny verden at skulle gennem en ansøgningsproces. For hvordan skriver man en god ansøgning? Og hvordan skal jeg lave mit CV? siger Viggo Veje.
     At søge om job for første gang har været en både udfordrende og lærerig oplevelse for "en mand i hans alder", som Viggo Veje selv udtrykker det, og netop derfor vil han gerne dele sine erfaringer med at søge job i forsvaret.

Tips når du søger nyt job i Forsvaret
   - Tip 1: Hold øjnene åbne. Viggo Veje har været med til at opbygge Hærens Efterretningscenter (HEC) og ville gerne være med til at stå for driften. Derfor holdt han øje med portalen "Job i Forsvaret", der også kan være øjenåbner for andre stillinger.
   - Tip 2: Hent inspiration. Prøv forskellige skabeloner til ansøgninger og CV.
   - Tip 3: Spørg om hjælp. Få bekendte til at rådgive om det du har skrevet. Viggo Veje fik råd fra personer, der i det civile erhvervsliv selv modtager ansøgninger.
   - Tip: 4 Øv dig. Hav en prøvesamtale. Så du kan være forberedt på hvilke spørgsmål, der kan dukke op. Bl.a. om positive og negative sider ved dig selv.
   - Tip 5: Kom i gang. Ansøgningssystemet er kommet for at blive.
   - Tip 6: Op på hesten. Får du afslag, så tag ved lære af processen.

Direkte link til denne artikel: www.artilleriet.dk/artikel/5273-Haeren-foresatte-myndigheder--seks-tips-til-nyt-militaert-job.htm.

Tweet