Ny fokus på at udvikle sergentgruppen


1. december tiltræder Henning Bæk (th.) stillingen som Hærens nye hærchefsergent, der skal støtte og rådgive chefen for Hærstaben, generalmajor H.-C. Mathisen (tv.). (Foto: Søren Lindhardt.)

fre. 31. okt. 2014"Som hærchefsergent har jeg en unik mulighed for at få chefen for Hærstabens budskaber ud til folkene på jorden, men det gælder også den anden vej. Men det kan jeg kun gøre med kollegernes hjælp og opbakning."


Mere om Hærstaben:
ons. 3. sept. 2014: Operativ chef for alle tre værn
fre. 29. aug. 2014: Chef for den kommende Hærstab udnævnt
tors. 10. april 2014: Ny forsvarskommando får base i Karup

Med en nyoprettet stilling som hærsergentchef retter Hærstaben opmærksomheden mod at udvikle befalingsmandskorpset. Det sker efter amerikansk forbillede.

Hæren får for første gang en hærchefsergent, som skal støtte chefen for Hærstaben og være med til at udvikle befalingsmandskorpset. Den nye hærchefsergent hedder Henning Bæk og tiltræder den nyoprettede stilling den 1. december.
     Det sker med inspiration fra den amerikanske hær, hvor Sergeant Major of the Army er en meget erfaren og kompetent chefsergent, der både fungerer som rådgiver for hærledelsen og er repræsentant og talsmand for det samlede befalingsmandskorps.
     - Jeg glæder mig over at få en hærchefsergent, som bliver en del af ledelsen og som kan hjælpe mig med at lede Hæren. Hærchefsergenten har, uden at være tillidsmand, rigtig god kontakt til mellemlederniveauet, og han skal være med til at udvikle befalingsmandskorpset i dialog med myndighederne og de mange kolleger i Hæren, siger chefen for Hærstaben, generalmajor H.-C. Mathiesen, til forsvaret.dk.
     Også CS formand Jesper K. Hansen hilser den nye hærchefsergent velkommen og til lykke med stillingen, skriver CS. Samtidig glæder han sig til et fremtidigt godt samarbejde, og Jesper K. Hansen opfordrer ledelserne i Flyverstaben og Marinestaben til at følge Hærstabens eksempel med udnævnelse af en særlig stabschefsergent.

En gennemgående drivkraft
     Henning Bæk ser Hærens korps af befalingsmænd som et team, der favner fra den yngste sergentelev til kollegaen på vej på pension.
     - Jobbet som hærchefsergent er en personlig udfordring, som jeg glæder mig til at komme i gang med. Hæren er i en situation med mange forandringer, og befalingsmændene er en gennemgående drivkraft, som ved at bibringe kvalitet og kontinuitet kan gøre soldaterne klar til at møde de forandringer, som vi uden tvivl vil møde i fremtiden, siger chefsergent Henning Bæk til forsvaret.dk.
     - Som hærchefsergent har jeg en unik mulighed for at få chefen for Hærstabens budskaber ud til folkene på jorden, men det gælder også den anden vej. Men det kan jeg kun gøre med kollegernes hjælp og opbakning.

Ikke en slutstilling
     Den nye hærchefsergent Henning Bæk startede sin karriere i Forsvaret ved Prinsens Livregiment den 16. oktober 1986. Siden har han tjent ved forskellige underafdelinger, bataljoner, brigade og daværende Hærens Operative Kommando, og han har deltaget i internationale operationer i Bosnien, Kosovo, Irak og Afghanistan.
     Siden 1. august har han været uddannelsesbefalingsmand ved 1. Brigade, og nu vender han så tilbage til Karup:
     - Det her er ikke min sidste stilling i Forsvaret. Jeg ser mig selv i jobbet i fire til seks år. Derefter skal jeg afløses af en kollega, der kan fortsætte arbejdet.

Direkte link til denne artikel: www.artilleriet.dk/artikel/5248-Haeren-foresatte-myndigheder--ny-fokus-paa-at-udvikle-sergentgruppen.htm.

Tweet