Rollespil og højt humørfre. 10. okt. 2014


Fra facebook.com.


Kursus er et taktisk CIMIC kursus. Undervisningen foregår på engelsk og udenlandske gæsteinstruktører og civile foredragsholdere hæver kursus til et højt internationalt niveau.Baggrund:
tors. 2. okt. 2014: Internationalt CIMIC-kursus
fre. 2. maj 2014: CIMIC bevæger sig mod FN-opgaver
søn. 25. - fre. 30. marts 2012: CIMIC

Hærens Efterretningscenter har 5.-10. oktober 2014 gennemført det andet af to årlige internationale Civilt Militært Samarbejde (CIMIC) kurser i rammen af Nordic Defence Co-operation (NORDEFCO).

I løbet af weekenden ankom 23 kursister fra 10 forskellige nationer til NORDEFCO CIMIC-kursus, fulde af videbegær og lyst til at lære.

Trods lange dage og mængder af powerpoint-præsentationer, har humøret været højt, og snakken er gået både i klassen og i pauserne.

     Onsdag eftermiddag blev kursus modtaget på Varde gamle Rådhus af Borgmester Erik Buhl og kommunaldirektør Mogens Pedersen.
     Begge orienterede om Varde og nærområdet, samarbejdet med militæret, turisme og meget mere og spørgelysten fra de kommende CIMIC-officerer var stor.
     Onsdag og torsdag havde kursisterne fornøjelsen af at gennemføre et antal rollespil, hvor Institut for Sprog ved Forsvarsakademiet støttede med tolke, som dels spillede rollen som tolke, dels rollen som mødepartnere - i forskellige rollespil af stigende sværhedsgrad. Hele forløbet var lærerigt og ganske underholdende for kursisterne.
     Ved afslutningen af kursus er den enkelte kursist klar til at varetage en CIMIC-funktion i missioner under FN, EU eller NATO, både i rollen som stabsmedlem og som operatør på jorden.

Direkte link til denne artikel: www.artilleriet.dk/artikel/5220-CIMIC--rollespil-og-hoejt-humoer.htm.

Tweet