Mali: God start for dansk hold


Hovedstaden Bamako.(Foto: HEC.)

tors. 9. okt. 2014"Den særlige afrikanske kultur og geografi, krydret med FN særlige struktur og procedurer, giver ind imellem visse udfordringer."


Baggrund:
tirs. 26. aug. 2014: Efterretningsofficerer på plads i Nord-Mali
tors. 26. dec. 2013: Hær-officerer skal løse nøgleopgave i Mali

De danske soldater er blevet godt modtaget i Mali. Der er mange udfordringer, vurderer chefen for HEC, Hærens Efterretningscenter, efter et kontaktbesøg.

Oberst Birger Mejlholm, chef for HEC, har været på enhedens første kontaktbesøg ved de danske soldater i Mali. Besøget blev gennemført sammen med en delegation fra daværende Hærens Operative Kommando.
     Besøget bød på orienteringer, rundvisninger og samtaler med soldaterne i de to lejre samt besøg ved to hovedkvarterer og et besøg ved et lokalt checkpoint.

Modtaget med åbne arme
Besøg ved checkpoint.

     Iflg. obersten er de danske danske soldater kommet rigtig godt fra start:
     - Vores soldater er blevet modtaget med åbne arme af kollegerne fra Holland, Norge og Sverige. I hovedstaden Bamako og den mindre by Gao i det østlige Mali er de danske soldater faldet rigtig godt til, og leverer gode produkter.

Bedre uddannelse og øget bidrag
     Chefen for HEC noterede sig et par forhold, som nu skal bearbejdes hjemme i Danmark, så uddannelsen forud for udsendelse til Mali kan optimeres, ligesom mulighederne for at at udvide det danske bidrag blev drøftet:

     - Den særlige afrikanske kultur og geografi, krydret med FN særlige struktur og procedurer, giver ind imellem visse udfordringer, fastslog Birger Mejlholm efter kontaktbesøget.
     - Uheldigvis faldt besøget sammen med et angreb på en FN-patrulje i den sydøstlige del af landet, hvor ni afrikanske FN-soldater desværre omkom.
     Alligevel er obersten godt tilfreds med både indsats og besøget ved de danske soldater:
     - Det var alt i alt et særdeles udbytterigt og spændende besøg ved de danske soldater i Mali.

Direkte link til denne artikel: www.artilleriet.dk/artikel/5217-Mission--mali-god-start-for-dansk-hold.htm.

Tweet