Nordkorea og Sydkorea vil tale sammen igen

lør. 4. okt. 2014


Kilde: dr.dk.Baggrund:
lør. 27. sept. 2014: Nordkoreas diktator er alvorligt syg
tors. 22. maj 2014: Nordkorea har skudt mod sydkoreansk krigsskib
man. 31. mar. 2014: USA: Nordkoreanske granater en provokation
ons. 15. jan. 2014: Sydkorea planlagde flyangreb på Nordkorea i 2010

Nord- og Sydkorea er enige om at genoptage forhandlinger på højt niveau. En nordkoreansk delegation er i øjeblikket i Sydkorea.

Nord- og Sydkorea er enige om at genoptage formelle forhandlinger på højt niveau, oplyser regeringskilder i Seoul i forbindelse med et sjældent besøg fra den nordkoreanske elite.
     Aftalen kom på plads efter flere møder mellem sydkoreanske ledere og tre højtstående nordkoreanske udsendinge, som overraskende deltager i afslutningsceremonien ved sportsbegivenheden Asian Games i Sydkorea.
     Angiveligt bliver den nordkoreanske delegation ledet af Hwang Pyong-so og Choe Ryong-hae, der begge har tætte forbindelser til Nordkoreas statsleder Kim Jong-un.

Enige om detaljer og betingelser
     Hwang er leder af den nordkoreanske hærs politiske afdeling - en magtfuld institution, der er loyal over for det hemmelighedsfulde lands leder. Organisationen fører blandt andet tilsyn med landets 1,2 millioner militærmedarbejdere.
     - De to sider er enige om at drøfte detaljer og betingelser for en genoptagelse af kontakter på topniveau, siger enhedsministeriet i en erklæring.

Presset på for forhandlinger
     Sydkorea har i adskillige måneder presset på for at få genoptaget forhandlingerne, men regimet i Pyongyang har indtil nu afvist anmodningerne sydfra - blandt andet for at protestere mod nylige militærmanøvrer, som sydkoreanerne holdt sammen med USA.
     De to lande har teknisk set været i krig siden afslutningen på Koreakrigen i 1953.

Direkte link til denne artikel: www.artilleriet.dk/artikel/5212-Korea--nordkorea-og-sydkorea-vil-tale-sammen-igen.htm.

Tweet