Sergentelever bor på hotel for 1,6 mio. kr.


Hotel Cabinn i Skolegade i Esbjerg huser 48 sergenter, som er på skole i Varde. (Google Streetview)

tors. 2. okt. 2014


De 48 sergenter skal bo på hotel Cabinn i Esbjerg i ti uger.
   Det koster 476 kr. i døgnet - eller ca. 1,6 mio. kr.Baggrund:
tirs. 24. dec. 2013: Fort Varde

48 sergenter, som skal uddanne sig til oversergenter på Hærens Sergentskole i Varde, må bo på hotel i Esbjerg for 1,6 mio. kroner. 40 nye enkeltværelser på kasernen i Varde er ikke færdige.

Flytningen af sergentskolen i Sønderborg betyder, at der er ekstra pres på Hærens Sergentskole i Varde, skriver JydskeVestkysten. Netop muligheden for at udnytte overnatningsfaciliteter i Oksbøl og Nymindegab var et af argumenterne for at flytte sergentskolen til Varde.
     Men i øjeblikket er der ikke plads i Oksbøllejren, som har 177 værelser. Normalt er belægningsprocenter omkring 70, men i flere uger har den været oppe på 100.

Oberstløjtnant Mads Rahbek fra Hærens Sergentskole siger til avisen, at problemet vil være løst, når 40 nye værelser er færdig.
     Og det er i øvrigt ikke unormalt, at sergent-elever i korte perioder må bo på hotel.
     - Det er ikke anderledes, end da vi holdt til på Sønderborg Kaserne, hvor skolen også benyttede sig af lokale hoteller i perioder med spidsbelastning, siger han til avisen.

De 40 værelser på kasernen i Varde er ved at blive ombygget til hotel-standard - med eget bad og toilet på værelset, oplyser presse-befalingsmand Michael Ipsen til TV SYD.

Direkte link til denne artikel: www.artilleriet.dk/artikel/5209-HSGS---Haerens-Sergentskole--sergentelever-bor-paa-hotel-for-16-mio-kr.htm.

Tweet