Voldsomme besparelser på Arbejdstilsynetfre. 26. sept. 2014"Desværre er det vores erfaring, at nogle problemer med arbejdsmiljø først bliver løst, når Arbejdstilsynet har været på besøg og uddeler røde smileys og påbud."

Kilde: hkkf.dk.Læs også:
søn. 17. mar. 2013: Millioner på arbejdsmiljø gav bonus
søn. 18. dec. 2011: 34 påbud fra arbejdstilsynet

Arbejdstilsynet mister 80 millioner kroner om året og må afskedige over 120 ansatte i 2016. HKKF frygter, det går ud over arbejdsmiljøet - også i hæren.

Det vækkker stor bekymring i HKKF, at Arbejdstilsynet nu står til at miste 80 millioner kroner i 2016 og at blive beskåret fra 661 ansatte til 538 ansatte:
     "Desværre er det vores erfaring, at nogle problemer med arbejdsmiljø først bliver løst, når Arbejdstilsynet har været på besøg og uddeler røde smileys og påbud. Derfor er det stærkt bekymrende, at man nu vil skære så dramatisk i Arbejdstilsynets ressourcer", siger Kurt Brantner forbundssekretær i HKKF
     De senere år, har HKKF flere gange anmeldt problemer med arbejdsmiljøet i hæren til Arbejdstilsynet. Det har blandt andet ført til påbud og røde smileys - og herefter er det lykkedes at få løst problemerne.
     "Vi vil også fremover have samme krav og forventning til Arbejdstilsynet om, at de selv foretager tilsyn og selvfølgelig reagere på anmeldelser om overtrædelse af arbejdsmiljøloven. Og sker der forringelser, så vil vi klage til både tilsyn og Beskæftigelsesministeriet, som har det politiske ansvar for området", siger Kurt Brantner

Ønsker politisk redningsplan
     De voldsomme nedskæringer skyldes, at en række midlertidige bevillinger til Arbejdstilsynet falder bort i 2016. Konsekvenserne fremgår af Finansministeriets budgetoverslag for 2016, der indgår i Finanslovforslaget for 2015.
     Sammen med kollegerne i LO ønsker HKKF, at der bliver lavet en politisk redningsplan her og nu.
     "Uanset at det er seriøse og professionelle mennesker, der er ansat i Arbejdstilsynet, så frygter vi at udsigten til en fyringsrunde allerede nu vil fjerne fokus på tilsynsarbejdet. Vi mener, at man lige så godt kan finde den rigtige løsning nu, som at lade uvisheden råde et år", siger Kurt Brantner
     Kurt Brantner opfordrer politikerne til at finde en løsning, når finansloven skal forhandles på plads. Og han peger på, at 80 millioner kroner bør være en forholdsvis lille post; navnlig i forhold til, hvad dårligt arbejdsmiljø koster:
     "Dårligt arbejdsmiljø koster årligt et tocifret milliardbeløb kroner om året, når du lægger alt sammen lige fra sygefravær, til hospitalsophold og erstatninger. Dertil kan du så lægge de menneskelige omkostninger. Set i det perspektiv er det helt vanvittigt, at politikerne vil spare 80 millioner. I mine øjne er det en meget dyr og tåbelig besparelse, som jeg håber, bliver ændret ved forhandlingerne om en kommende finanslov", slutter Kurt Brantner.

Direkte link til denne artikel: www.artilleriet.dk/artikel/5207-Haeren-foresatte-myndigheder--voldsomme-besparelser-paa-arbejdstilsynet.htm.

Tweet