Ny uniform og beskyttelse er forsinketman. 29. sept. 2014


Kilde: forsvaret.dk.


Udlevering af ny uniform og beskyttelsesudrustning er forsinket, men alle bliver iklædt uniform inden udgangen af 2014.

Iklædning af den nye uniform M/11 i multiterrænsløring (MTS) og udlevering af ny hjelm og beskyttelsesvest er ikke forløbet som planlagt. Nogle har fået udleveret, andre har ikke, og det kan være svært at forstå, hvorfor alle ikke har fået det samme endnu.

Større behov til internationale operationer
     For M/11-uniformen i multiterrænsløring har forsinkelsen flere årsager. Forsvarets leverandør har ikke leveret som forventet, og derudover er der opstået et større behov for uniformer til soldater fra de andre værn, som skal udsendes til internationale operationer.
     I forbindelse med iklædningen af Hærens enheder har det endvidere vist sig, at den størrelsesbestemte prognose ikke helt har holdt stik, hvorfor der er opstået mangler på visse uniformsstørrelser.
     For at alle kan få udleveret uniformer, kræver det selvfølgelig, at uniformerne er på lager, og det forventes, at leverandøren leverer nok til, at alle Hærens soldater bliver iklædt uniform M/11 inden udgangen af 2014.

Beskyttelsesvest M/12 og hjelm M/12
     Beholdningen af den nye beskyttelsesudrustning er endnu ikke så stor, at der kan udleveres til alle enheder for nærværende. Når den næste leverance kommer i oktober, begynder udleveringen igen. Reaktionskampgrupperne (RKG) prioriteres, og udlevering sker i følgende rækkefølge: RKG 2015-1 RKG 2015-2, RKG 2016-1 og derefter øvrige.

Direkte link til denne artikel: www.artilleriet.dk/artikel/5202-Haeren-foresatte-myndigheder--ny-uniform-og-beskyttelse-er-forsinket.htm.

Tweet