Forsvarets biler holder stilleman. 29. sept. 2014


Kilde: dr.dk.


En stor del af forsvarets biler må blive i garagen, fordi der mangler penge til at reparere dem.

Når forsvarets biler går i stykker eller taber et viskerblad, så er det ikke sikkert, de bliver repareret igen.
     Forsvaret mangler nemlig at få en indkøbsaftale på plads og må derfor vente med at købe de nødvendige reservedele til bilerne.
     Siden april har forsvaret forsøgt at få en indkøbsaftale, som de skal ifølge lovgivningen om udbud. Det er endnu ikke lykkedes, og derfor står stadig flere køretøjer til brug i administrationen stille, fordi de mangler den afgørende reservedel.

Kontorerne holder stille
     De stillestående biler er ikke et problem for forsvarets kerneområder, men det kan mærkes i hverdagen på kontorerne, fortæller seniorsergent Bent Juhler fra Haderslev Kasernes administrationsafdeling.
     - Ind i mellem er der ikke flere biler at få, fordi en stor del af dem holder stille. Altså omkring en fjerdedel af bilerne kan ikke komme på vejene, siger han til dr.dk.
     For at løse opgaverne med færre biler, udskyder man på Haderslev Kaserne mindre presserende opgaver eller bruger privatbil og i Hjemmeværnet placerer man uddannelse og møder på tidspunkter, hvor der er mindre brug for vognene. På den måde kan man stadig udføre de højest prioriterede opgaver.
     Biler der bruges til militære operationer og beredskabskøretøjer er ikke omfattet af indkøbsstoppet.

Direkte link til denne artikel: www.artilleriet.dk/artikel/5197-Haeren-foresatte-myndigheder--forsvarets-biler-holder-stille.htm.

Tweet