Nordkoreas diktator er alvorligt syg


Den Store Efterfølger lider af gigt, forhøjet urinsyreniveau, højt kolesteroltal, overvægt, diabetes og højt blodtryk og går med krykker. Årsag: Genetik og livsstil (usund mad og druk). (Arkivfoto.)

lør. 27. sept. 2014


Sydkoreanske medier beretter om stribevis af sygdomme hos den nordkoreanske diktator Kim Jong-un. Nordkoreas statsmedier bekræfter.

Den nordkoreanske leder Kim Jong-un er angiveligt hårdt ramt af en gigtsygdom, oplyser sydkoreanske medier.
     Spekulationerne om Kim Jong-uns helbred er taget til, efter de seneste tv-optagelser af ham viser, at han halter på begge ben og går med krykke.

Har en stribe sygdomme
     Ifølge det sydkoreanske nyhedsbureau Yonhap udeblev Kim Jong-un også fra en ceremoni i landets folkeforsamling, hvilket beskrives som usædvanligt.
     - Kim Jong-un lider af gigt, forhøjet urinsyreniveau, højt kolesteroltal, overvægt, diabetes og højt blodtryk, lyder det fra en "velinformeret kilde", som har talt med Yonhap på betingelse af anonymitet.
     Nordkoreas statslige medier bekræftede fredag, at Kim Jong-un ikke er rask, men kom ikke nærmere ind på hvilke lidelser, han har.

Lever usundt
     Ifølge Yonhap er Kim Jong-uns dårlige helbred delvist nedarvet og delvist livsstilsbetinget. Det drejer sig angiveligt om usund kost og et stort alkoholforbrug.
     Kim Jong-un har kun vist sig offentligt én gang de seneste fire uger. I juli viste han sig offentligt 24 gange, i august 16 gange, men kun én gang i løbet af september, viser en optælling, som CNN har lavet.
     Den gigtform, som Kim Jong-un angiveligt lider af, kaldes også podagra. Hans farfar, far og storebror skulle have lidt af samme sygdom, skriver Yonhap.
     Kim Jong-un har siddet på magten i Nordkorea siden 2011, da hans far døde. Det vurderes, at han er i begyndelse af 30'erne.

Direkte link til denne artikel: www.artilleriet.dk/artikel/5194-Korea--nordkoreas-diktator-er-alvorligt-syg.htm.

Tweet