- Vi er oppe imod meget avancerede hackere



fre. 26. sept. 2014



"Det er meget avancerede hackere, vi er udsat for. De har formentlig meget store ressourcer i ryggen og er uhyre svære at gardere sig imod."

Kilde: dr.dk.



Læs også: DOKUMENTATION Sådan foregik cyberangrebet mod dansk forsvarsindustri.

Baggrund:
tors. 25. sept. 2014: Stat spionerer mod dansk våbenindustri
fre. 19. sept. 2014: Viden til ministerier om cybertrusler

Den danske forsvarsindustri blev i årevis udspioneret af fremmede magter og industrien er bekymret over, hvor formidable modstanderne er.

I en periode fra 2008 til sidst i 2012 var mindst fem virksomheder i den danske forsvarsindustri under systematisk spionage fra fremmede magter.

     Meget tyder på, at cyberspionagen kom fra Kina og brancheorganisationen Forsvarsindustrien, der hører under Dansk Industri, er meget bekymret over, hvor sofistikerede angrebene er.
     - Det er meget avancerede hackere, vi er udsat for. De har formentlig meget store ressourcer i ryggen og er uhyre svære at gardere sig imod, siger Frank Bill, der er sekretariatschef i Forsvarsindustrien, til dr.dk.

Hemmeligheder bag kæmpeprojekt kan være stjålet
     Hvilke virksomheder, der er blevet hacket, er ikke blevet meldt offentligt ud, men DR har kilder, der fortæller, at en af dem er virksomheden Terma, der er Danmarks største forsvarsvirksomhed.
     Den er blandt andet med i det amerikansk-ledede projektet Joint Strike Fighter - et kampfly også kendt som F35, som en række lande har spenderet milliarder på at udvikle.
     Derfor vil det gøre meget ondt økonomisk, hvis hemmelighederne bag flyet er blevet stjålet.
     - Det er et kæmpe problem for os, hvis Joint Strike Fighter er blevet kopieret. Det vil det være for ethvert stort udviklingsprojekt, siger Frank Bill.

Uvist hvad der er taget
     Om hemmelighederne bag F35 er blevet stjålet, kan man ikke vide.
     Faktisk er det ikke muligt finde ud af, hvad der er blevet taget af de ubudne gæster. Derfor må man arbejde ud fra en formodning om, at alt er blevet set, siger Frank Bill.
     - Der kan i yderste konsekvens være en sikkerhedstrussel, hvis følsomme data falder i de forkerte hænder, siger han.
     Angrebet blev opdaget i december 2012 og efterfølgende holdt Center for Cybersikkerhed flere møder med virksomhederne og Forsvarsindustrien for at få lukket hullerne og for at klæde dem bedre på til at modstå angreb i fremtiden.
     - Men realiteten er, at vi ikke ved, om der stadig er uønskede angreb. 100 procent sikker kan man nok aldrig være, siger Frank Bill.

Direkte link til denne artikel: www.artilleriet.dk/artikel/5184-Industri----vi-er-oppe-imod-meget-avancerede-hackere.htm.

Tweet