Med Krim-krisen i baghovedet

lør. 5. april 2014"Vi ved nu, at det ikke kun er en fiktiv situation, som vi arbejder ud fra. Det kan ske, hvis vi ikke er forberedte."


Baggrund:
fre. 4. april 2014: Krigen er rykket til Oksbøl
ons. 2. april 2014: Danske Division leder international øvelse
man. 17. mar. 2014: At tage sig af flygtninge

Baltiske soldater har krisen mellem Rusland og Vesten i tankerne, når de i næste uge træner med danske soldater i Oksbøllejren.

Øvelsen handler om en tænkt scenarie, hvor Estland er blevet angrebet og Nato skal træde til for at hjælpe. En sådan situation var utænkelig for de fleste, da øvelsen blev aftalt for et år siden.
     - Vi ved nu, at det ikke kun er en fiktiv situation, som vi arbejder ud fra. Det kan ske, hvis vi ikke er forberedte, og det giver os alle en stor motivation forud for øvelsen, forklarer Girts Aleksis, sergent hos den lettiske brigade til jv.dk.
     Mindre klart udtrykker andre repræsentanter fra de baltiske lande sig.

Der er tale om en stabsøvelse uden rigtige kampstyrker. Fokus er at koordinere en modoffensiven og samarbejde med den besatte stat. Lørdagen brugte de godt 600 deltagende soldater dagen til at gøre alting klar til øvelsens start, og flere modtog undervisning i alt fra pressehåndtering i en krisesituation til viden om hospitaler.
     - Det er ikke kun de baltiske lande, der kan lære noget af denne operation. Det kan vi danskere også, men det er klart, at de baltiske lande i øjeblikket tager imod den med kyshånd, siger generalmajor Michael A. Lollesgaard, der er overordnet leder af øvelsen "Yellow Knight 2014", til jv.dk

Direkte link til denne artikel: www.artilleri.dk/artikel/5012-Danske-Division--med-krim-krisen-i-baghovedet.htm.

Tweet