Der flyttes på livet løs


Artilleriets gamle kanoner flyttes til Oksbøllejren, hvor de vil komme til at pryde foran hovedvagten. (Foto: Heri Hammer Niclasen, HOK)

fre. 14. mar. 2014"Fokus ligger nu på integration af det nye, og det er for længst startet med en serie introduktionsprogrammer, der går på at lære hinanden og vores specialer godt at kende samtidig med, at man fortsat løser pålagte opgaver. Det er målsætningen for 2014."

Kilde: HOK.Baggrund:
man. 3. mar. 2014: HKIC har set dagens lys
fre. 28. febr. 2014: Store visioner

Kontorfaciliteterne ved Hærens Kamp- og Ildstøttecenter (HKIC) er næsten klar, mens de første flyttelæs fra Varde rykker ind.

Solen skinner, og humøret er stadig højt i kamptroppernes nye tjenestegrenscenter!
     Håndværkerne larmer, flyttebiler bakker til, og gangene er fyldt op med skriveborde, der er ved at finde deres rette placering. På chefens kontor kigger bornholmeren sig om efter en ny placering, idet Danske Artilleriregiments "gamle" fane er flyttet ind med plads til HKIC´s kommende fane ved sin side.
Møbler flyttes rundt. (foto: Ole Tang, HKIC)


Fra skole til center
     I kulissen arbejdes der ihærdigt med at skabe rammerne for det nye tjenestegrenscenter. Tidligere skolestatus er nu ændret til centerstatus. Kamptroppernes våbenarter er suppleret med våbenarten "ildstøtte". Viljen til integration og kompromis kan ingen være i tvivl om, og alle går vi rundt med sorte baretter.
     For mange fortsætter dagligdagen imidlertid stort set uændret.
     1. Danske Artilleriafdeling forbliver i deres eksisterende faciliteter i Oksbøl og har, udover deres nye navn, primært set en ændring af deres interne organisation, der gør dem i stand til at levere ildstøttedetachementer til hver af de op til seks bataljonskampgrupper.
     For de "gamle" sektioner og afdelinger fra den gamle Hærens Kampskole vil ændringen i hovedsageligt være den nye betegnelse HKIC samt naturligvis de nye kolleger.
     Fokus ligger nu på integration af det nye, og det er for længst startet med en serie introduktionsprogrammer, der går på at lære hinanden og vores specialer godt at kende samtidig med, at man fortsat løser pålagte opgaver. Det er målsætningen for 2014.

Direkte link til denne artikel: www.artilleriet.dk/artikel/4864-HKIC-Haerens-Kamp--og-Ildstoettecenter--der-flyttes-paa-livet-loes.htm.

Tweet