HKIC har set dagens lys


Oberst Ole Bering forsikrede, at DAR´s fane bliver en del af det nye regiment.

man. 3. mar. 2014


Kilde: HOK.Baggrund:
fre. 28. febr. 2014: Artillerister med sort baret
tors. 19. dec. 2013: Hærens fremtidige struktur er på plads

I dag flyttede Hærens nyoprettede myndighed, Hærens Kamp- og Ildstøttecenter, ind i Oksbøl. Det blev markeret ved en parade i Oksbøllejren.

Humøret var højt i Oksbøllejren mandag formiddag, da Hærens Kamp- og Ildstøttecenter (HKIC) blev oprettet. Solen skinnede, musikken spillede og Danske Artilleriregiments (DAR´s) fane blafrede i vinden.
     Det var generalmajor Michael Lollesgaard, chef for Danske Division, der åbnede seancen med en tale, der fokuserede på den positive ånd og viljen til kompromis. Disse ting har, ifølge ham, været essentielle i udformningen af HKIC, hvor visionen er at gøre regimentet til en attraktiv arbejdsplads, hvor alle tilbydes spændende og vigtige opgaver.
     Han sluttede talen af med den centrale sætning:
     - Jeg erklærer nu HKIC for oprettet.

Mere synergi
Oberst Ole Bering, chef for HKIC, taler til soldaterne. "Lad os komme i gang med det nye" var startsætningen.

     Herefter knyttede oberst Ole Bering, chef for HKIC, nogle ord til oprettelsen af det nye regiment. Her forsikrede han, at selvom HKIC får sin egen fane, vil DAR´s fane forblive en del af det nye regiment.

Om den store dag fortæller oberstløjtnant Flemming Toft, næstkommanderende for HKIC:
     - I dag er en stor dag. Efter min mening giver det nye regiment mere synergi, og det styrker mandskabet. Nu kan man uddanne sig til alt fra konstabel til general i det samme geografiske område.

Direkte link til denne artikel: www.artilleriet.dk/artikel/4854-HKIC-Haerens-Kamp--og-Ildstoettecenter--hkic-har-set-dagens-lys.htm.

Tweet