Ny struktur lig med parade-tid

ons. 26. febr. 2014


Enheder nedlægges. Det kræver parader om fredagen. De genopstår i nye skikkelser om mandagen. Endnu flere parader. Månedsskiftet er parade-tid for den danske hær.

I Vordingborg, Sønderborg, Varde og Oksbøl vil Hæren den kommende tid markere en række organisatoriske ændringer ved myndighederne.

Varde og Oksbøl
     Varde Kaserne lægger ud nu på fredag kl. 11.00. Danske Artilleriregiment (DAR) bliver nedlagt som myndighed. Men regimentets to afdelinger fortsætter i nyt regié allerede den efter, 1. marts 2014. Da det er en lørdag, kan det først markeres med parader på mandag, d. 3. marts:
     Der er parade i Oksbøllejren. Hærens Kampskole fusionerer med 1. Ildstøtteafdeling (og dele af regimentsstaben) og bliver til Hærens Kamp- og Ildstøttecenter (HKIC).
     Det er kl. 9.30. Så kan man nå at komme med til den næste parade: Kl. 13.00 på Varde Kaserne.
     Her afholder den nye Hærens Efterretningscenter (HEC) parade. HEC består bl.a. af 3 ISTARAFD (og andre dele af regimentsstaben) fra det til den tid nedlagte DAR.
     Electronic Warfare Kompagni fra Telegrafregimentet overføres til HEC - og forbliver i Fredericia.

Sønderborg
     På Varde Kaserne flytter Hærens Sergentskole, HSGS, ind. En flytning fortjener også en parade, især da den efterladte bopæl, kasernen i Sønderborg, ikke længere skal bruges som kaserne.
     Med skolens meget tætte tilknytning til sønderborgenserne er en parade oplagt. De flytter først til april, når et hold elever har klaret eksamen. Paraden holdes 4. april kl. 10.00.

Vordingborg
     Vordingborg: Det Danske Internationale Logistik Center (DANILOG) nedlægges den 28. februar 2014 - med parade mandag d. 3. marts kl. 10.00. Samtidig markerer paraden oprettelse af Garnisonskommandant Vordingborg.
     En del af DANILOG, 4. Nationale Støttebataljon, overføres til Trænregimentet i Aalborg, men forbliver i Vordingborg.

Slagelse
     Ud over disse markeringer afholder den netop hjemkomne styrke fra Afghanistan, ISAF hold 16, hjemkomstparade og march i Slagelse fra Gardehusarkasernen den 28. februar kl. 1030.

Direkte link til denne artikel: www.artilleriet.dk/artikel/4846-Haeren-foresatte-myndigheder--ny-struktur-lig-med-parade-tid.htm.

Tweet