Helt slut: Sidste danske artilleriregiment

tirs. 25. febr. 2014Baggrund:
fre. 20. dec. 2013: Hærens struktur er klar
tors. 19. dec. 2013: Hærens fremtidige struktur er på plads
tirs. 6. aug. 2013: To hærcentre til Varde Kommune
man. 11. mar. 2013: Aftale: Sergentskolen flytter til Varde

Det sidste danske artilleriregiment bliver nedlagt. Det markeres med en parade fredag 28. febr. 2014 i Varde. "Regimentet er død. Længe leve artilleriet."

Artilleriet fortsætter: 1 Danske Artilleriafdeling
     At DAR, Danske Artilleriregiment, nu nedlægges som administrativ og traditionsbærende enhed, er imidlertid ikke et farvel til det danske artilleri.
     Selve artilleriet med de skydende enheder i form af SKH'er, selvkørende haubitser, fortsætter. De var i Oksbøllejren og forbliver der. Navneskiftet fra 1. Ildstøtteafdeling til 1. Danske Artilleriafdeling, 1 DAA, markerer, at de fortsætter artilleriets historie og fører det ind i fremtiden. Tilmed snart med nye haubitser!
     Afdelingen bliver formelt underlagt Hærens Kamp- og Ildstøttecenter, HKIC, lørdag 1. marts 2014. Det bliver markeret med en parade i Oksbøl mandag 3. marts 2014.

Artilleriets efterretningsdel fortsætter også
     Også den del af artilleriet, der handler om at indhente efterretninger på de mål, der potentielt bliver genstand for artilleriets beskydning, fortsætter: ISTAR-afdelingen overføres til det nye Hærens Efterretningstjeneste, HEC, der er en samling af en række efterretningsenheder i een samlet organisation.
     Også HEC oprettes formelt 1. marts med parade 3. marts. Da HEC får hjemsted på Varde Kaserne, holdes paraden der.

Artilleriet lever - og vi fortsætter dækningen
     Netavisen Artilleriet.dk, der selv startede nov. 2002 og er uafhængig af Forsvaret, har dækket Danske Artilleriregiment siden dets start i 2005 og frem til nedlæggelsen i 2014.
     Vi fortsætter med at dække dets efterfølgere: HKIC og HEC.
     For som redaktionen lettere højtideligt ser på det:
     - Regimentet er død. Længe leve artilleriet!

Direkte link til denne artikel: www.artilleriet.dk/artikel/4844-Haeren-foresatte-myndigheder--helt-slut-sidste-danske-artilleriregiment.htm.

Tweet