Artillerichef kender ikke sydkoreanere

fre. 6. sept. 2013


Kandidaterne
  BAE Systems Land & Armaments, USA
   Elbit Systems, Israel
   Nexter Systems, Frankrig
   Samsung Techwin, Sydkorea
  
   Firmaerne er blandt andet udvalgt efter troværdighed og robusthed til at levere. Modellen skal have været afprøvet i krig - "combat proven" - hvilket er meget væsentligt iflg. Mejlholm.
   Krav til haubitserne er blandt andet, at de skal kunne skyde 40 kilometer, maksimalt er betjent af fem mand og kan transporteres i et fly. Forventningen er, at de nye haubitser leveres i 2015.Baggrund:
man. 12. aug. 2013: Fire leverandører af artillerisystemer udvalgt
tirs. 21. maj 2013: Nye haubitser med ti års garanti

De fire kandidater til nyt artillerisystem overrasker artilleriets førstemand: Svenske Archer er ikke med - og hvem er sydkoreanerne?

Forsvarets Materieltjeneste har efter en prekvalifikation udvalgt de fire leverandører, der får lov at byde på de nye haubitser til artilleriet.
     De fire våbenleverandører kommer fra USA, Sydkorea, Frankrig og Israel. Og det overrasker chefen for Danske Artilleriregiment, oberst Birger Mejlholm. Han bemærker, at en af forhåndsfavoritterne fra Sverige er siet fra: Archer.
     - Det er lidt overraskende. Og det sydkoreanske firma kender jeg ikke. Jeg er spændt på at se, hvad de kan levere, siger Birger Mejlholm til jv.dk.
     - Det er godt, at vi er kommet et skridt videre. Det er det vigtigste.

Kursus hos leverandøren
     Systemerne skal først testes i Oksbøl. Når et firma er udvalgt til at levere de nye haubitser, skal flere på fabrikskurser hos den pågældende våbenleverandør.
     - Det er en stor gulerod at blive uddannet hos leverandører, siger Birger Mejlholm til jv.dk.

Direkte link til denne artikel: www.artilleriet.dk/artikel/4816-SKH-Selvkoerende-Haubits--artillerichef-kender-ikke-sydkoreanere.htm.

Tweet