Jagten går ind på forsvarets arealerfre. 22. nov. 2013


I Varde udbydes 229 hektar. Der må holdes maksimalt fire fællesjagter med op til 30 jægere. Jagtkvoten for klovbærende vildt er. Otte styk råvildt deraf tre bukke. Et styk kronvildt og et styk dåvildt.
   I Nymindegablejren udbydes 122 hektar. Der må holdes maksimalt fire fællesjagter med op til 20 jægere. Jagtkvoten for klovbærende vildt er: Fem styk råvildt deraf to bukke. Et styk kronvildt og et styk dåvildt.
   Tilbudsfristen er 13. december klokken 12.00.Baggrund:
tors. 2. jan. 2014: Stor interesse for jagtområder
fre. 14. juni 2013: Kig på jagt
tirs. 4. juni 2013: Lej en jagt hos forsvaret

Forsvaret udbyder nu jagten på øvelsesområdet i Varde og Nymindegab. Oksbøl Skyde- og øvelsesterræn udbydes først næste år som dagjagter.

I foråret 2012 blev der sat stop for den gratis og meget attraktive jagt for både ansatte og folk med tilknytning til forsvaret.
     Det har bl.a. ramt de 48 medlemmer i Idrætsforening Varde Garnison (IVG) Jagt, der tidligere var inviteret med på nogle enkelte jagter af regimentet.

Nu udbyder Forsvarets Bygnings- og Etablissementstjeneste jagtretten til nogle arealer, bl.a. øvelsesarealet tilhørende Varde Kaserne og Vesterlund Plantage ved Nymindegablejren.
     IVG Jagt vil ikke selv byde på jagten, da de fleste har jagt ved siden af.
     Heller ikke Jagtforeningernes Kommunale Fællesråd (JKF), der repræsenterer 2.400 jægere i kommunen, vil byde på jagterne. Med en skønnet hektarpris på 300 kroner er det ikke ulejligheden værd, ifølge formand Kim B. Madsen.

At Oksbøl Øvelsesterræn ikke er udbudt skyldes størrelsen på 6.000 hektar. Det vil ingen have råd til, hvorfor der arbejdes på et samarbejde med Naturstyrelsen om dagjagter fra næste jagtsæson.

Direkte link til denne artikel: www.artilleriet.dk/artikel/4759-Varde-Kaserne--jagten-gaar-ind-paa-forsvarets-arealer.htm.

Tweet