PMV-producent inviterer politikere på solo-tur

fre. 7. febr. 2014


Kilde: nytkampfly.dk.


Forsvarsudvalgets formand, Karsten Nonbo, sagde på udvalgets vegne fornylig nej tak til en officiel invitation fra fynske Falck-Schmidt på vegne af producenten af pansrede mandskabsvogne, General Dynamics European Land Systems (GDELS).

Invitationen gik på, at udvalget kunne komme til Madrid og Sevilla for at besigtige GDELS' produktion af Ascod-PMV'er.
     Ascod'en er den ene af GDELS' to kandidater i den danske PMV-konkurrence.
     Nonbo sagde pænt nej tak, da et besøg hos GDELS retfærdigvis måtte betyde, at udvalget også skulle besøge de øvrige producenter. Og det havde udvalget hverken råd eller tid til.
     Men blot fordi formanden siger nej, så gav GDELS ikke op. Producenten har derfor efterfølgende inviteret flere medlemmer af forsvarsudvalget på individuelle ture til Spanien. Noget som medlemmerne dog har takket nej til.
     I kroner og øre svarer det kommende indkøb af mellem 206 og 450 pansrede mandskabsvogne meget godt til 2012-indkøbet af ni nye skibsbaserede helikoptere. Dengang var forsvarsordførerne på en lynvisit hos de to helikoptere, som var med i opløbet om kontrakten. Og derfor kunne man med rimelighed argumentere for, at politikerne også burde besøge de fem PMV-fabrikker.
     Hvis der skal arrangeres sådanne ture, så ville det nok være noget Forsvarsministeriet skulle stå for at arrangere og betale. I 2012 var helikopterturen en hektisk 3-dages tour de force til Sydengland og USA. En PMV-rundtur ville skulle gå til Nordsverige, Spanien, Schweiz, Frankrig og Flensburg. Men i Forsvarets Challenger-jet kunne det gøres på tre dage.

Direkte link til denne artikel: www.artilleriet.dk/artikel/4721-PMV-Pansret-Mandskabsvogn--pmv-producent-inviterer-politikere-paa-solo-tur.htm.

Tweet