Hold 17 klar til Helmand

tors. 16. jan. 2014


Kilde: HOK.Baggrund:
aug. 2013: Puma til Helmand
tors. 21. mar. 2013: ISAF-16 uden mortérer
fre. 10. aug. 2012: Puma på vej til forsvaret
tirs. 26. juni 2012: Puma AE på vej til ISTAR-batteriet
ons. 13. juni 2012: Forsvaret anskaffer en ny mini-drone

Godt 200 soldater fra ISAF hold 17 er færdige med deres uddannelse forud for deres udsendelse til Helmandprovinsen i Afghanistan.

Vinterens grå tusmørke har så småt sænket sig over paradepladsen, da de godt 200 soldater fra ISAF hold 17 træder an i deres nye multicam uniformer. De er på vej til Helmandprovinsen i Afghanistan, hvor de i de næste seks måneder skal løse en blanding af kamp- og logostikopgaver med hovedvægt på det sidste.
     Soldaterne er blevet trænet til opgaven i det sidste halve år. Her i Oksbøl har de netop afsluttet den endelige uddannelse inden udsendelsen, og paraden markerer, at de nu er helt klar til de kommende udfordringer. I de sidste få uger har kontrollanter fra 1. Brigade og Danske Division sikret sig at alle færdigheder er på plads.

Chefen for Hærens Operative Kommando, generalmajor Per Ludvigsen skridtede fronten af og sagde farvel til soldaterne.
     Generalmajoren mindede soldaterne om, at selvom hjemtrækningsdatoen pusler i horisonten, så skal de også være klar til at løse skarpe operative opgaver.
     - Vi løser fortsat operative opgaver i forreste linje med vores kampvogne og støtteenheder som ingeniører logistikenheder og Puma ubemandede overvågningsfly. Vi har en efterspurgt og slagkraftig enhed, som vores allierede værdsætter højt, sagde chefen for Hærens Operative Kommando, generalmajor, Per Ludvigsen.
     Hold 17 tager afsted til februar og kommer efter planen hjem i august.

Direkte link til denne artikel: www.artilleriet.dk/artikel/4693-Afghanistan--hold-17-klar-til-helmand.htm.

Tweet