Næppe nordiske indkøb

tors. 4. okt. 2012"På PMV-fronten er der ikke de store udsigter til nordisk samarbejde."

Læs hele analysen hos NytKampfly.Baggrund:
ons. 3. okt. 2012: Krav til nye PMV'ere
man. 1. okt. 2012: Medie dækker PMV-indkøb
man. 26. mar. 2012: PMV M113 får endnu bedre minebeskyttelse
man. 26. mar. 2012: Forsvaret fik den første PMV i 1968

Indenfor de næste 2½ år har dansk forsvar tre store materielindkøb: Helikoptere, pansrede mandskabsvogne (PMV) og kampfly. Kan Danmark samarbejde med de andre nordiske lande om det?

Nordiske fællesindkøb var nævnt i regeringsgrundlaget - og netmediet nytkampfly.dk har set nærmere på mulighederne.
     I år er Danmark formand for det nordiske forsvarssamarbejde NORDEFCO. I det regie er man ved at analysere mulighederne for et øget nordisk materielsamarbejde.

Begrænsede nordiske samarbejdsmuligheder
     Efter en længere analyse er nytkampfly.dk's konklusion:
     "På helikopterfronten er der en lille chance for at Norge river NH90-kontrakten i stykker, køber Seahawk og vil lege sammen med os - hvis vi vælger Seahawk. Men det er langt fra givet at tingene går som beskrevet.
     På PMV-fronten er der ikke de store udsigter til nordisk samarbejde.
     På kampflyfronten SKAL der samarbejdes med en eller anden. Vi kan ikke nå at anskaffe os F-35 sammen med Norge. Men efter som vi skal operere flyene i mindst 40 år, så betyder det heller ikke så meget, hvis blot vi kan finde ud af noget i driftsfasen. Hollænderne har lidt kolde fødder omkring JSF-anskaffelsen, men mon ikke de ender med at gennemføre den. Måske i et mindre antal. Dermed vil to af vores nuværende F-16 samarbejdspartnere have valgt F-35. Og et dansk køb ligger derfor lige for."

Pansrede mandskabsvogne
     Analysen om PMV'erne:
     "I et svar fra forsvarsministeren til folketingets forsvarsudvalg fremgår det, at Danmark i forbindelse med det aktuelle indkøb af op til 450 nye pansrede mandskabsvogne faktisk har spurgt andre lande, om de ville være med. Og især Norge har man henvendt sig til. Men nordmændene har ingen aktuelle planer om at købe nye PMV'ere. Der eksisterer dog allerede i dag et dansk-norsk samarbejde omkring vores såkaldte infanterikampkøretøjer (IKK´ere)."

Direkte link til denne artikel: www.artilleriet.dk/artikel/4661-PMV-Pansret-Mandskabsvogn--naeppe-nordiske-indkoeb.htm.

Tweet