PMV M113 får endnu bedre minebeskyttelseman. 26. mar. 2012


Kilde: FMT.


Forsvaret modificerer nu i første omgang 40 pansrede mandskabsvogne (PMV), og giver derved soldaterne endnu bedre sikring mod minesprængninger.

Sikringen opnås ved bedre pansring, men også ved at installere nye minesikrede sæder og et nyt brandundertrykkelsesanlæg.
     - Vi har aldrig haft så god en pansret mandskabsvogn, som vi får nu. Så kort og klar er meldingen fra major Niels Erik Andersen, der er chef for Kapacitetscenter Panser-Bælte i Forsvarets Materieltjeneste (FMT).
     Ser man på den modificerede PMV udefra, så er det svært at se ændringerne, som ellers er ganske omfattende. Køretøjet har fået mere pansring og er blevet tungere, hvilket har krævet en forstærkning af bl.a. bremserne.

Ganske omfattende ændringer af køretøjet
     - Modifikationen, vi er gået i gang med af PMV 113 lang, er den mest omfattende af køretøjet siden 1990'erne, og det er den nyeste tyske teknologi, som vi nu monterer i dem, siger Niels Erik Andersen.
     Det modificerede køretøj har et mine-kit, som bl.a. består af nye minebeskyttede sæder. Derudover har køretøjet fået forstærkede gummibælter, og et brandundertrykkelsesanlæg, som aktiveres lynhurtigt via forskellige detektorer, hvis der opstår brand.
     - Vi er de første, der får en så godt beskyttet PMV 113, som vil gå under navnet G4. For bare et år siden fandtes den udgave slet ikke, siger Niels Erik Andersen.
     Ti modificerede mandskabsvogne M113 G4 er leveret til de danske styrker i Afghanistan.
     På nuværende tidspunkt er status på projektet, at ti PMV M113 er blevet modificeret og er landet i Camp Bastion.
     Udsendte mekanikere er nu i gang med slutklargøringen, som bl.a. omfatter montering af RPG-gitter (Rocket-Propelled Grenade), tillægspanser og radiosystemer, således at de modificerede PMV M113 kan tages i operativ brug.

Direkte link til denne artikel: www.artilleriet.dk/artikel/4649-PMV-Pansret-Mandskabsvogn--pmv-m113-faar-endnu-bedre-minebeskyttelse.htm.

Tweet