Falck rykker ud for at rykke ind

fre. 15. nov. 2013


Kilde: Varde Kommune.Baggrund:
tors. 14. nov. 2013: Lægebil nedlægges en måned før tid
fre. 21. juni 2013: Forsvaret trapper ned og Falck trapper op
lør. 1. juni 2013: Lægebil under øvelser trods nyt hjemsted
tirs. 28. maj 2013: Dyrere akutdækning
man. 27. maj 2013: Farvel til idræt og infirmerier
tors. 23. maj 2013: Venstre afviser at lukke infirmeriet

Hidtil har militæret stået for ambulance-dækningen i området, men trækker sig en måned før aftalt. I stedet overtager Falck opgaven med udgangspunkt fra Blåvandshuk Fritidscenter.

Ordningen med at militæret hidtil har stillet en akut lægebil til rådighed for borgerne i Oksbøl-området stopper allerede pr. 1. december, og ikke ved årsskiftet, som det oprindelig var aftalt.
     - Men dermed bliver borgerne ikke ladt i stikken. Det fastslår formanden for Akut- og Ø-udvalget i Region Syddanmark, Thyge Nielsen.
     - Vi har en aftale med Falck om, at de skulle overtage ambulance- tjenesten fra årsskiftet. Heldigvis er de så fleksible, at de nu i stedet allerede tager over fra 1. december, fortsætter formanden, der glæder sig over, at Falck kan stå parat til at rykke ind for - bogstaveligt skrevet - at "rykke ud" med så kort varsel.
     - Samtidig er det glædeligt, at lokalområdet også er parat, fortsætter udvalgsformanden.
     - Falck har lavet en aftale med Blåvandshuk Fritidscenter. Den betyder, at såvel ambulancen som den nødvendige paramediciner får husly hos dem. Dermed falder brikkerne på plads, og det er meget glædeligt, mener Thyge Nielsen.

Tak for samarbejdet
     Han har ikke modtaget nogen begrundelse for, hvorfor militæret vælger at stoppe sin service en måned før planlagt - men han er meget glad for det samarbejde, der har været.
     - Militæret har kvit og frit ydet en fornem service, der har betydet tryghed for borgerne i lokalområdet. Det skal de have stor tak for. I løbet af få uger tager Falck over. Dermed er trygheden sikret - og også det er vi meget glade for, lyder det fra Thyge Nielsen.

Direkte link til denne artikel: www.artilleriet.dk/artikel/4614-Oksboellejren--falck-rykker-ud-for-at-rykke-ind.htm.

Tweet