Haubitser: Ny milepæl i anskaffelsen


Tidsplanen, der skal føre til et køb medio 2014.

tors. 3. okt. 2013


Kilde: FMT.Baggrund:
man. 12. aug. 2013: Fire leverandører af artillerisystemer udvalgt
tirs. 21. maj 2013: Nye haubitser med ti års garanti
tors. 16. maj 2013: Nye haubitser mangedobler ildkraft
man. 13. maj 2013: Artillerisystem sat i udbud

I mandags fik de fire prækvalificerede leverandører detaljeret tilbudsmateriale, så de kan afgive deres tilbud på et nyt artillerisystem.

En ny milepæl er nået i anskaffelsen af et nyt artillerisystem til hæren. Tilbudsmateriale til de prækvalificerede leverandører er nu sendt, og de fire leverandører er opfordret til at afgive tilbud på anskaffelse og servicering af artillerisystemer til forsvaret.
     De fire prækvalificerede leverandører er BAE Systems Land & Armaments (USA), Elbit Systems (Israel), Nexter Systems (Frankrig) samt Samsung Techwin (Sydkorea).

Inviteret til præsentation
     De næste skridt i anskaffelsesprocessen er, at tilbudsgiverne inviteres til præsentationsmøde hos Forsvarets Materieltjeneste sidst i oktober 2013, hvor tilbudsmaterialet præsenteres i detaljer, og hvor der vil være lejlighed til at stille spørgsmål.
     Herefter vil tilbudsgiverne afgive et indledende tilbud med udgangen af november 2013, hvorefter forsvaret vil evaluere de indkomne tilbud, og på denne baggrund iværksætte forhandlingsforberedelser.
     Selve forhandlingerne finder sted i foråret 2014. På baggrund af tilbudsgivernes endelige tilbud efter forhandlingsprocessen, foretager forsvaret den endelige evaluering, og forventer at kontraktindgåelse kan finde sted senere i 2014.

Direkte link til denne artikel: www.artilleriet.dk/artikel/4594-SKH-Selvkoerende-Haubits--haubitser-ny-milepael-i-anskaffelsen.htm.

Tweet