Stor NATO-øvelse i næste uge

fre. 27. sept. 2013


Kilde: TV2 Bornholm.Mere om NRF:
fre. 22. juni 2012: Forpligter at være den eneste
fre. 18. nov. 2011: Godkendt til NATO-udrykning
tors. 17. nov. 2011: Feltøvelse for en rigtig hjemmehær
marts 2011: Bidrager til NRF 2012
ons. 4. juli 2007: Varde støtter 1. Brigade
man. 11. juni 2007: Klar til NATO

Bornholm lægger både grund til en større militær øvelse i næste uge. Soldater patruljerer blandt andet til fods midt på øen.

Mandag-fredag i næste uge finder der en større feltøvelse sted på Bornholm. Øvelsen gennemføres med lokal deltagelse af blandt andet Opklaringsbataljonen.

Nato Response Force 2014
     Under øvelsen deltager størsteparten af det danske bidrag til NATOs reaktionsstyrke kaldet "Nato Response Force 2014". Styrken der er på ca. 300 mand uddannes i løbet af 2013 og vil fra årsskiftet være på beredskab. Hele 2014 skal enheden med kort varsel kunne indsættes i et af verdens brændpunkter.
     I styrken indgår 2. Lette Opklaringseskadron fra Opklaringsbataljonen på Almegårds Kaserne, samt elementer og specialister fra den øvrige del af Danmark.
     Under øvelsen på Bornholm indgår styrkens "Nationalt Støtte Element", sammensat af personel fra Logistik Bataljonen i Ålborg og Det Internationale Logistikcenter i Vordingborg. Herudover deltager enheder fra Danske Artilleriregiment i Oksbøl og Telegrafregimentet i Fredericia.

Træning
     Under øvelsen støttes enhederne af både kampfly og helikoptere fra flyvevåbnet.
     Under øvelsen trænes enhederne i deployering til en konfliktzone og i at gennemføre operationer som fredsskabende og fredsbevarende styrke i en helt ny mission.
     Det Nationale Støtte Element øves herunder i håndtering af styrkens samlede logistiskeudfordringer, mens 2. Lette Opklaringseskadron øves i forskellige former for opklarings og sikringsopgaver.

Kommer rundt på Bornholm
     Under øvelsen udgår operationer fra en midlertidig lejr ved travbanen i Almindingen. Der vil forekomme en del militær trafik på øens veje, særligt på strækningen mellem Almegårds Kaserne og Almindingen. Herudover vil styrkens enheder patruljere i området omkring Rø Plantage, Østerlars Plantage, Østerlars og Østermarie.
     I Østerlars og Østermarie by vil man kunne opleve enheder indsat til patruljering til fods. De har til opgave at fastlægge stemningen hos byens indbyggere, samt at indlede dialog med områdets forskellige grupperinger.

Direkte link til denne artikel: www.artilleriet.dk/artikel/4593-Haeren-foresatte-myndigheder--stor-nato-oevelse-i-naeste-uge.htm.

Tweet