Forenede Service vandt ikke

tirs. 17. sept. 2013


Læs mere hos Soldaternyt.Baggrund:
tors. 12. sept. 2013: Kantinedrift og rengøring privatiseres
man. 18. jan. 2010: Civilansatte står for driften
tors. 6. sept. 2007: Uddannelse i skudlinjen

Den kommende leverandør af rengøring, kantinedrift samt arealpleje og øvrige driftsopgaver for Vestdanmark er fundet.

Det økonomisk mest fordelagtige tilbud er modtaget fra ISS Facility Services.
     Det fortæller Forsvarets Bygnings- og Etablissementstjeneste.
     Under et netop afholdt stormøde blev en stor del af de civile i Forsvaret orienteret om den kommende fremtid for deres arbejdsplads. Forud for mødet havde Forsvarets Bygnings- og Etablissementstjeneste, der står for drift af blandt andet kantiner, arealer og bygninger i Forsvaret, indgået en aftale om udlicitering og privatisering af en stor del af driften i Vestdanmark. Det dækker eksempelvis kaserneområderne ved Aalborg, Holstebro, Oksbøl og Varde.

Forenede Service var ellers forventet
     Det økonomisk mest fordelagtige tilbud er modtaget fra ISS A/S, som har været bedst på både pris, kvalitet og organisation. Det fortæller Forsvaret i en pressemeddelse, som også dermed også slår fast at det ikke blev virksomheden Forenede Service der vandt buddet.
     Forenede Service driver ellers tilsvarende funktioner på kaserneområderne øst for Storebælt, og derfor var det ellers forventligt at virksomheden ville blive valgt til også at drive Vestdanmark.
     Virksomheden var da også en del af prækvalifikationsrunden til opgaverne da Forsvarets Bygnings- og Etablissementstjeneste i februar 2013 tilkendegav overfor fire virksomheder, at de var godkendt til udbudsrunden. De fire virksomheder var Coor Service Management A/S, ISS Facility Services A/S, Forenede Service A/S samt Kongsvang Rengøringsservice A/S. Det var dog kun tre af disse der afgav det endelige bud midt på året.

Medarbejderne orienteret til stormøde
     Forsvarskommandoen har orienteret medarbejdere og chefer inden for etablissementsdriften i Jylland og på Fyn om resultatet. De berørte faglige organisationer er ligeledes orienteret om resultatet, fortæller Forsvaret.
     Før den endelige aftale falder på plads, kræves der en såkaldt stille-periode på 10 dage. Denne periode bruges til at de øvrige virksomheder kan indgive en klage over valget af ISS til den store opgave. Og det ville ikke være første gang, at sådanne klager kom ind. Faktisk indgav ISS selv en klage tilbage i 2011.
     Hvis én af de øvrige virksomheder for udbudsrunden vælger at klage over procedurer, kan aftalen med ISS blive voldsomt forsinket.

Den nye leverandør forventes at påbegynde driften i starten af 2014.

Direkte link til denne artikel: www.artilleriet.dk/artikel/4582-Haeren-foresatte-myndigheder--forenede-service-vandt-ikke.htm.

Tweet