Flagdagen fejret i Varde


Fanekommando marcherer gennem Varde.

tors. 5. sept. 2013


Kilde: HOK.dk.Baggrund:
ons. 7. sept. 2011: Soldater i Kabul markerer flagdagen
man. 5. sept. 2011: National flagdag fejret i Varde
lør. 5. sept. 2009: Forsvarets flagdag markeret

Traditionen tro blev Flagdagen fejret af Danske Artilleriregiment i samarbejde med Varde Kommune.

Fanekommando, honnørkommando og Uddannelsesbatteriet fra Danske Artilleriregiment marcherede gennem Varde by og alle samledes til parade ved Artillerimuseet.
     Her var der opstillet en 105mm salutkanon og foreningsfaner fra alle lokale soldaterforeninger var på plads. Oberst og regimentschef Birger Mejlholm, holdt en tale som han sluttede med et minuts stilhed, til ære for de faldne.
     Dannebrog gik til tops, til tonerne af "Reveillen", flot leveret af en trompeter fra Prinsens Musikkorps, hvorefter salutkanonen afgav "Dansk Løsen", - tre skud med 10 sekunders mellemrum.
     Vardes borgmester Gylling Haahr, gav i sin tale udtryk for stolthed og taknemmelighed over den indsats danske soldater har og fortsat yder i international tjeneste.
     Herefter sluttede paraden og enhederne marcherede bort, mens publikum havde mulighed for at se nærmere på salutkanon, en opstillet selvkørende 155 mm. haubits samt en UAS PUMA.
    

Direkte link til denne artikel: www.artilleriet.dk/artikel/4566-Danske-Artilleriregiment-DAR--flagdagen-fejret-i-varde.htm.

Tweet