Pansrede kandidater vist frem


De fem pansrede kandidater blev vist frem på Hærens Kampskole i Oksbøl. Fotos: K.-I Bæk.

fre. 16. aug. 2013


Kilde: HOK.Baggrund:
tirs. 30. april 2013: PMV'er vist frem i Oksbøl

De fem kandidater som Hærens nye pansrede mandskabsvogn vist frem for Forsvarschef og chefen for Hærens Operative Kommando, HOK.

Der skal være plads til mellem 10 og 12 personer i de nye mandskabsvogne. Men de skal også lige have deres udrustning med ...
Hæren skal have nye pansrede mandskabsvogne, og der er efter en foreløbig kvalifikation fem vogne tilbage. De tre er på bælter, og de to er på hjul.
     De fem kandidater blev i denne uge vist frem for blandt andre Forsvarsministeren, Forsvarschefen og chefen for Hæren ved en udstilling på Hærens Kampskole i Oksbøl.
     Der er endnu lang vej, før der træffes en endelig beslutning og skrives slutseddel, og gæsterne havde da også kun til formål at orientere sig om de enkelte vogne.
     Desuden var der lavet en udstilling med en infanterigruppes normaludrustning, så gæsterne kunne danne sig et indtryk af, hvad den nye pansrede mandskabsvogn ud over kød og blod i antal mellem 10 og 12 personer skal kunne rumme.
     De fem tilbageværende kandidater er (i tilfældig rækkefølge): APC G5 fra Flensburger Fahrzeubau Gesellschaft mbH, ASCOD fra General Dynamics European Land Systems, CV90 Armadillo fra BAE Systems Hägglunds AB, Piranha V fra General Dynamics European Land Systems og VBCI fra Nexter Systems.

Direkte link til denne artikel: www.artilleriet.dk/artikel/4552-PMV-Pansret-Mandskabsvogn--pansrede-kandidater-vist-frem.htm.

Tweet