125 premierløjtnanter nyudnævnt"Følg med tiden og tilpas jer udviklingen. Gør i ikke det, vil i blive hægtet af."
HOK-chef Per Ludvigsen i tale. 

fre. 5. juli 2013


Kilde: Hærens Officersskole.Baggrund:
søn. 23. sept. 2012: Hverver officerer med kæreste
søn. 9. okt. 2011: Kadetter og kærester fik vist det bedste
tors. 6. okt. 2011: Artilleriet hitter hos nye officerer
man. 15. aug. 2011: 19 officerer tilgår DAR
fre. 8. juli 2011: HO: Bedste nye kaptajn bliver artillerist
søn. 27. febr. 2011: Artilleri er sejt for officerer
fre. 15. okt. 2010: Samarbejde om tilflytning
tirs. 5. okt. 2010: Unge kadetter på charmetur
man. 3. maj 2010: Praktik ved 1. Artilleriafdeling
man. 24. nov. 2008: Jobs til militærfolks ægtefæller

Pårørende og tilskuere havde taget plads på græsterraserne i Frederiksberg have for bedre at kunne se.

Udnævnelsesparaden var flyttet fra brosten i slotsgården til den grønne plæne i Frederiksberg have. Pårørende var mødt op i stort antal og sammen med nysgerrige fremmødte, kunne de se 125 kadetter fra Grundofficersuddannelsens hold Anker blive udnævnt til premierløjtnanter.
     - Vi har valgt ikke at gemme os bag slottets tykke mure, men at komme ud og vise os, forklarede skolechef, oberst Eigil Schjønning og fortsatte:
     - Vi skal være åbne, og særligt på en dag som i dag, er det med stor glæde, at vi bryder gennem murene og deler festlighederne offentligt.

Stolte og lettede
     Kadetterne blev under paraden råbt op i udnævnelsesrækkefølge og gik op til skolechefen og de fremmødte generaler for at modtage et håndtryk og ansættelsesbrev som tjenestemand. Det var synligt stolte og samtidigt lettede unge officerer, der vente tilbage til deres plads i rækkerne.

Følg med tiden
     General Per Ludvigsen, chefen for Hærens Operative Kommando, talte til hold Anker under paraden og sagde blandt andet:
     - Følg med tiden og tilpas jer udviklingen. Gør i ikke det, vil i blive hægtet af. Tag derfor ansvar for jer selv og ikke mindst den enhed, som i får ansvar for, og følg med.

Bedste kadet: Læsegruppen hovedårsag til succes
     Udover ansættelsesbreve blev der uddelt legater til en håndfuld kadetter. En legatportion på 15.000 DKR samt chefens nummererede skjold blev tildelt premierløjtnant Teit Demandt Klaumann som anerkendelse af hans placering som nr. 1, og bedste kadet på hold Anker.
     - Jeg er utrolig glad, tilfreds og samtidigt stolt over at blive udnævnt som nummer 1. Men jeg har ikke gjort det alene. Læsegruppen, som jeg var en del af, er hovedårsagen til min personlige succes. Vi har i gruppen slidt, delt viden og udfordret hinanden; og dermed vokset sammen. Efter vores forberedelser, var vi så at sige "foran på point" og kunne gå forberedte til eksamen.

Venter med at flytte til Varde-kanten
     Alle nyudnævnte tilgår efter en kort ferie hærens tjenestesteder på kaserner eller skoler rundt om i landet. Det betyder for de fleste, at en ny tilværelse skal bygges op i provinsen.
     - Jeg skal til Varde og forrette tjeneste. Jeg har mit netværk og lejlighed i København, så min kæreste og jeg bliver boende, indtil videre. For mig bliver det kaserne livet til at starte med, sagde premierløjtnant Christian Thordal.

Nye kaptajner
     Efter paraden i Frederiksberg have kom turen til 73 erfarne premierløjtnanter af linjen og 15 premierløjtnanter af reserven, der efter 11 måneders videreuddannelse og slid skulle udnævnes til kaptajner. Kaptajnerne tilgår, ligesom de nyudnævnte premierløjtnanter, hærens enheder efter ferien.

Direkte link til denne artikel: www.artilleriet.dk/artikel/4543-Haeren-foresatte-myndigheder--125-premierloejtnanter-nyudnaevnt.htm.

Tweet