Åben Hede: Hvert skud er en besparelse


Nedslag. (Arkivfoto 2005.)

tirs. 25. juni 2013Baggrund:
tirs. 9. aug. 2011: Video og billeder fra Åben Hede
fre. 5. aug. 2011: Panser for alle: Åben Hede
tors. 4. aug. 2011: Gammelt panser og nyt grej
tors. 13. aug. 2009: Kanon oplevelse

Jo flere granater, der på søndag sprænger på Kallesmærsk Hede, jo mere sparer staten. Ca. 150 tusinde kr. bliver det til.

På søndag er der "Åben Hede" på Kallesmærsk Hede ved Oksbøl.
     - Vi rykker cirka 150 skud af den dag, og i virkeligheden sparer vi staten for mange penge for hvert skud, fortæller seniorsergent Bo Kjærgård til Varde Ugeavis.
     Han hentyder til det store arsenal af gamle granater, der stadig ligger på lager fra de nu pensionerede kampvogne. Destruering af disse koster ifølge seniorsergenten 1.000 kroner pr. styk, så jo flere skud på Kallesmærsk Hede søndag den 30. juni - jo større offentlige besparelser.
     Bo Kjærgård oplyser, at tilskuerne også får mulighed for at opleve materiel, der stadig opererer i Afghanistan. Desuden bliver der en kampdemonstration mod en fiktiv fjende, der kommer fra havet.
     Alt i alt en eftermiddag med både nostalgi og masser af krudt og larm.

Åben Hede
  Arrangementet, der afholdes for 24. gang, blev fra start navngivet Åben Hede.
   Dagen blev oprindeligt skabt for at give naboer til skyde- og øvelsesområdet ved Oksbøl mulighed for at opleve rigtige skarpskydnings- og kampdemonstrationer.
   I de seneste år er arrangementet blevet et tilløbsstykke for alle med interesse for krudtduft og larm samt især ældre, udtjente kampvogne og andre af forsvarets museumskøretøjer. Der er normalt flere tusinde tilskuere.

Direkte link til denne artikel: www.artilleriet.dk/artikel/4536-Oksboellejren--aaben-hede-hvert-skud-er-en-besparelse.htm.

Tweet