Forsvaret trapper ned og Falck trapper op

fre. 21. juni 2013Baggrund:
lør. 1. juni 2013: Lægebil under øvelser trods nyt hjemsted
tirs. 28. maj 2013: Dyrere akutdækning
tirs. 28. maj 2013: Læge og tandlæge for værnepligtige
man. 27. maj 2013: Farvel til idræt og infirmerier
tors. 23. maj 2013: Venstre afviser at lukke infirmeriet

Formanden for Akutudvalget i Region Syddanmark, Thyge Nielsen, lover, at der ikke sker ændringer i ambulance- og akutberedskabet, selv om Forsvaret fra 2014 drosler ned på aktiviteterne i Oksbøl.

Den melding er formanden for det kommunale Social- og Sundhedsudvalg tilfreds med.

- Ingen bliver ladt i stikken. Ingen skal frygte for, at der sker forringelser af ambulance- og akutberedskabet i Oksbøl-området.
     Så mur- og nagelfast lyder meldingen fra Thyge Nielsen, der, ud over at være byrådsmedlem i Varde Kommune også er formand for Akutudvalget hos Region Syddanmark - og her ligger ansvaret for, at der altid er hurtig og effektiv hjælp at hente, når ulykker og uheld melder sig.
     Baggrunden er, at der er varslet nedskæringer i de militære aktiviteter i Oksbøllejren, hvor infirmeriet står overfor en lukning. Dermed vil der uundgåeligt også ske nedskæringer i den ambulancetjeneste, Forsvaret hidtil har stillet til rådighed for lokalområdet.
     - Vi har i flere år haft en aftale med Forsvaret om, at deres ambulance indgår som en del af det samlede beredskab. Det betyder, at Forsvaret har opgaven ca. 300 dage om året. Resten af tiden er det en akutbil med en paramediciner, der rykker ud, oplyser Thyge Nielsen.
     - Men nu skærer Forsvaret ned på sine aktiviteter. Det betyder, at der også gradvist bliver skåret ned på ambulancedækningen - dog ikke før i 2014 - og mens forsvaret stille og roligt trækker sig, vil Falck gradvist overtage en større og større del af opgaven, fastslår Thyge Nielsen.
     - Allerede nu er vi i dialog med Falck, ligesom vi også er i gang med at forberede det udbudsmateriale, der skal sikre os en helt ny aftale om betjeningen af området fra 1. september 2015, men ingen vil altså mærke forskel, forsikrer formanden for Akutudvalget.

Tilfreds med udmelding
     Og den melding bliver modtaget med tilfredshed hos Erik Buhl Nielsen, V, der er formand for Social- og Sundhedsudvalget i Varde Kommune.
     - Det er den besked, jeg hele tiden har regnet med og forventet. Vi har et godt og tæt samarbejde med Region Syddanmark, og der har hele tiden været en god dialog om de ændringer, der er på vej i Oksbøl- området.
     Erik Buhl Nielsen er altså helt på linje med Thyge Nielsen, når han understreger, at der ikke sker ændringer overhovedet i 2013, og at der allerede er ved at blive taget hånd om den situation, der gradvist opstår i takt med at Forsvaret drosler sit aktivitetsniveau ned fra 2014.
     - Ambulancen skal nok være fremme i rette tid. Den eneste ændring - på sigt - kan være, at det ikke er en militærmand, men en Falckredder, der sidder bag rattet, lyder det fra Erik Buhl Nielsen.

Direkte link til denne artikel: www.artilleriet.dk/artikel/4527-Oksboellejren--forsvaret-trapper-ned-og-falck-trapper-op.htm.

Tweet