Dyrere akutdækning

tirs. 28. maj 2013


Kilder: DR Syd og DR Syd.Baggrund:
man. 27. maj 2013: Farvel til idræt og infirmerier

Når Forsvaret svinger sparekniven over infirmeriet i Oksbøl-lejren, betyder det et farvel til lejrens akutlægedækning af hele Blåvand-Oksbøl-området.

Og sker det, skal Region Syddanmark ud at finde en ny og dyrere løsning.
     Det siger formanden for akut- og ø-udvalget i regionen, Thyge Nielsen.
     - Regionen er nødt til at finde en anden måde at servicere det store turistområde ude i Oksbøl-Blåvand på. For der er simpelthen for langt fra Varde til Blåvand til, at vi kan nøjes med stationen i Varde, siger han til DR Syd.

Dyrere for regionen
     En løsning kunne ifølge Thyge Nielsen være en akutlægebil.
     - Det har vi allerede nu, når Forsvaret holder ferier og så videre. Så er Falck derude og dække med en akutbil i dagtimerne.
     Det vil så komme til at betyde yderligere udgifter for regionen. Den betaler nemlig ikke Forsvaret for den nuværende ordning.
     - Det er jo ikke nogen hemmelighed, at Forsvaret gør det her, fordi de får noget ekstra træning, når de er derude i forvejen. Vi får jo ingen regning fra dem. Jeg tvivler på, at Falck vil gøre det på samme måde - uden at sende regning i hvert fald, siger Thyge Nielsen.

Nødberedskab på plads
     Der er et nødberedskab på plads i turistområderne ved vestkysten.
     - Vi har aftale på plads med Falck, hvis Forsvaret gør alvor af en lukning, siger Thyge Nielsen.
     - Det bliver dyrere end den nuværende ordning, men det er nødvendigt med et akutberedskab i et område, hvor der er langt mellem ambulancerne, siger Thyge Nielsen.
     - Desuden har vi i forvejen den ordning, at ambulancen i Ølgod bliver stationeret i Nørre Nebel i sommerhalvåret. Netop som konsekvens af de mange turister i vestkystområdet, slutter Thyge Nielsen.

Direkte link til denne artikel: www.artilleriet.dk/artikel/4485-Oksboellejren--dyrere-akutdaekning.htm.

Tweet