Overvejer fortsat testkandidater

tirs. 15. jan. 2013


Kilde: Nytkampfly.dk.Baggrund:
ons. 19. dec. 2012: Testkandidaterne findes først næste år
man. 12. nov. 2012: Otte tilbud på en ny mandskabsvogn
fre. 2. nov. 2012: Frist for PMV-bud forlænges
ons. 3. okt. 2012: Krav til nye PMV'ere
man. 26. mar. 2012: PMV M113 får endnu bedre minebeskyttelse
man. 26. mar. 2012: Forsvaret fik den første PMV i 1968

Forsvarets Materieltjeneste (FMT) tygger stadig på hvilke og hvor mange af de otte PMV-typer, de skal sende videre i konkurrencen til den tre-fire mdr. lange "boot camp" i Oksbøl.

Det skriver Nytkampfly.dk.
     Ifølge udbudsmaterialet skal testen af de op til seks kandidater starte et sted omkring januar-marts. Seneste melding fra FMT (i sidste uge) var, at der skal bruges yderligere to-tre uger til overvejelserne.
     Der er otte kandidater, hhv. fire hjulbaserede og fire bæltebaserede. Af disse otte går højst seks videre til test. Der er hverken lovet at nogle hjulbaserede eller at nogle bæltebaserede går videre.

Hjul eller bælte?
     Spørgsmålet om hjul eller bælte er et stort debatemne indenfor "det pansrede miljø".
     En repræsentant for en producent af en af de hjulbaserede kandidater fortæller til Nytkampfly.dk, at mange danske hærfolks negative holdninger til hjulkøretøjer bygger på erfaringerne med danske Piranha 3-køretøjer i Afghanistan. En masse ekstra panser gjorde køretøjerne tunge, hvilket førte til dårligere performance og højere driftsomkostninger. Iflg. denne kilde er hjulbaserede køretøjer nemmere at vedligeholde. De virker mindre aggressive i gadebilledet og de er billigere i anskaffelse.

Læs mere i en analyse af markedet for pansrede mandskabsvogne.

Direkte link til denne artikel: www.artilleriet.dk/artikel/4474-PMV-Pansret-Mandskabsvogn--overvejer-fortsat-testkandidater.htm.

Tweet